Culmea parcării: sub semnul INTERZIS, cursanții Școlii de Poliție învață cum să ocolească legea

E mai mult decât o lecție, e mai mult decât un îndreptar pentru viitorii agenți de poliție: este o lecție de descurcăreală ardelenească la care au acces doar reprezentanții „organului de control”: să parchezi sub semnul INTERZIS, atunci când pofta te mână după o shaorma cu de toate, asta pare a fi lecția de viață pe care o predau reprezentanții Școlii de Poliție din Cluj, iar asta întrucât autoturismul din imagine aparține unei instituții de renume: Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. 

Ei bine, aici, pe David Ferenc, e locul consacrat al polițiștilor în misiune. Iar misiunile de aici sunt unele dintre cele mai dificile: „Shaorma interzisă” a devenit deja un obicei al unora dintre agenții de poliție clujeni, iar obiceiurile trebuie deprinse încă de pe băncile școlii. 

Cei mai renumiți reprezentanți ai poliției locale au transformat strada într-un loc de pelerinaj, chiar la shaormeria de pe colț, unde doar inițiații într-ale gustului piperat își permit să parcheze după o lege proprie: valabilă doar pentru „organele de control”. Atât. 

CITEȘTE ȘILocala în misiune, sub semnul INTERZIS: shaorma cu de toate

Dacă bonțidenii locali au devenit experți într-ale parcării sub semnul INTERZIS, apoi novicii n-au decât să ia lecții. Da, și pedagogia se învață. La o shaorma cu de toate. 

Motiv pentru care, reprezentanții Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” și-au trimis marți mașina din dotare într-o misiune specială: să obții o shaorma cu de toate peste rând, după ce ai parcat sub semnul care interzice staționarea. 

Oricum, activitatea pedagogică a școlii de poliție clujene a obținut recunoaștere națională, ba chiar internațională, după ce tânărul absolvent George Boran, un român care a crescut în Spania, dar a revenit în România, la Cluj-Napoca, pentru a-și îndeplini visul de a deveni polițist, a demsacat niscaiva practici care nu prea au de-a face cu știința care se ocupă cu metodele de educație și de instruire. 

CITEȘTE ȘITânăr absolvent al Școlii de Agenți de Poliție din Cluj, mărturii teribile despre meseria de polițist

Chiar dacă uniforma elevilor e găurită, chiar dacă tavanul sălii de sport de aici se cam dărâmă, misiunea din teren e lucru sfânt: iar pofta de shaorma merge până la o parcare după ureche.

CITEȘTE ȘIȘefii Școlii de Poliție Cluj își păstrează veniturile ascunse. Elevii umblă cu uniforma găurită, iar tavanul sălii de sport se dărâmă

Peste toate mizilicurile astea mai mult sau mai puțin legale, planează descurcăreala ardelenească a „organului de control”, unde pedagogia și misiunea sfârșesc prăpăstios: legea aia a conducătorilor auto obișnuiți, nu e lege pentru toți...

Să fie vorba oare despre agentul șef de poliție Vincze Vasile a.k.a. șoferul directorului, care nu are școală de poliție, e venit de la jandarmi, dar ar fi beneficiat de primă de excepție pentru funcția deținută la Școala „Septimiu Mureșan”: cea de șoferaș?!

Nu doar că acesta ar fi încasat pe 6 luni majorarea de salariu, fiind doar șofer, dar descoperim că nici șofatul nu îl face bine? Tz, Tz, Tz... despre el să fie vorba?

Adauga comentariu