Cuibus, proiect-pilot dupa concediul in Vietnam: "Copiii din Vietnam sunt sprijiniti sa mearga la scoala"

Seful Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus si-a petrecut vacanta de iarna in Vietnam. Intors de pe meleagurile asiatice, Cuibus sustine ca, spre deosebire de Romania, copiii din familiile defavorizate din Vietnam sunt sprijiniti sa mearga la scoala. Daca acolo elevii se bazeaza pe un proiect guvernamental, in Cluj e aplicat un proiect social-educativ similar, dedicat scolarilor de etnie roma.

Proiect-pilot pentru spijinirea romilor

Aproape 200 de copii romi din comunele clujene Cojocna si Bontida vor fi sprijiniti sa mearga la scoala, potrivit unui proiect-pilot al ISJ Cluj, demarat in acest an scolar.

"Copiii din Vietnam sunt sprijiniti sa mearga la scoala. Daca provin din familii defavorizate, ei primesc cate 15 kilograme de orez si 2 kilograme de ulei ca sa mearga la scoala. Familiile se bazeaza pe acest tip de venit si de aceea ii incurajeaza pe copii sa mearga la scoala. Am fost in Delta Mekong, unde casele si scolile sunt construite pe piloni inalti de 6 metri. Acolo se aplica o politica guvernamentala de sprijin, insa la noi e o politica locala. Impreuna cu organizatia Ovidiu Rom si cu Consiliul Judetean vom oferi o bursa de 50 de lei pentru fiecare elev care va dori sa ramana la scoala", a spus seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Proiectul-pilot a fost demarat in urma cu putin timp in scoala Gimnaziala din Cojocna si urmeaza sa fie extins si in Bontida. La ora actuala, organizatia Ovidiu Rom le ofera copiilor rechizite, iar ISJ Cluj le ofera manuale gratuite.

"Au fost inclusi in proiect 58 de copii si urmeaza ca acest proiect sa fie extins si in Bontida. Urmeaza sa fie cam 200 de beneficiari finali ai proiectului", a comentat Cuibus.

 

Comentarii

Akos

20.01.2014 20:05

De unde mama dracului are asta bani de xoncediu in Vietnam? Profesor de chimie, sed de palatul copiilor, suptprefect si inspector scolar. Mama dupa 40 de ani de dascalie a iesit la pensie cu 1500 de lei si agaramatul asta are bani de concediu in Vietnam ????

Adauga comentariu