Cu utilajele pe pista de biciclete

Chiar sub geamul sediului Prefecturii din Cluj-Napoca, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, lucrările de pe șantierul din preajma CEC-ului au acaparat și trotuarul. După cum știți, reamenajarea scuarului unde se află statuia lui A.I.Cuza face parte din proiectul de reabilitare a mai multor străzi din oraș, precum străzile Ferdinand, Tipografiei, E. Zola etc. Ei bine, în verva muncitorească de pe șantierul de aici, lucrările au fost extinse până pe trotuar. Desigur, mai e până departe, adică până când acest șantier se va fi încheiat, iar scuarul va fi redat cetățenilor într-un cadru nou. 

Până atunci, observăm cu uimire cum o parte a trotuarului, care cuprinde și pista pentru bicicliști, a fost acaparată de utilaje, iar noile trotinete puse la dispoziția clujenilor (prin programul celor de la Bolt) în mod gratuit sunt amplasate pe trotuar, în imediata vecinătate a pistei de biciclete. 

Doar că această pistă a făcut loc utilajelor muncitorești.

În acest fel, pista pentru bicicliști (deopotrivă și pentru trotinete) a devenit un ideal loc de parcare.

Context în care pietonii nu au decât să ocolească această zonă, să-și facă loc printre utilajul parcat aiurea și trotineta de culoare verde ce staționează în apropiere. 

Pista de biciclete e bună. Tocmai bună pentru parcare.

Despre ce părere au bicicliștii în această privință, nu vă spunem mai multe. După cum puteți bănui, aceștia sunt „încântați” de găselnița muncitorilor de aici, de pe șantierul scuarului situat vis a vis de Intituția Prefectului Județului Cluj. 

Să tot parchezi aiurea. În Cluj, se poate...

 

Adauga comentariu