Cu toții suntem liberali. Cât de liberali, se va afla cu ocazia întocmirii listelor pentru alegerile parlamentare. Vasile Blaga exclude paritatea pe listă

De când vă tot zic că Marius Nicoară, pentru meschinele-i sale interese, și-a vândut colegii din vechiul PNL, noilor colegi din vechiul PDL. Doar ieri scriam că: “anul acesta Nicoară mai e aproape nimeni, mai ales după ce a predat co-șefia PNL Cluj în mâna lui Daniel Buda. Poate au să-i dea voie să mai candideze pentru un ultim mandat de senator (deși concurența e mare: Stamatian, Moroșan, Ștefănie și cine-o mai fi să fie) – dar asta numai dacă știe să-și țină gura și să nu se amestece în “treburili” interne ale “voinței de politice” a șefilor săi.”

Ca, prin gura co-președintelui Vasile, nu Bleaga, să ni se confirme cum vor fi alcătuite listele de la șparlamentarele din iarnă:

''Nu de pe poziţiile astea plecăm (ale parității pe listele de parlamentari – n.n.) pentru că toţi suntem liberali. Astăzi când am discutat (…) am plecat de la ideea că nu mai poti fi parităţi şi vă explic de ce: între timp au fost alegerile locale, au fost aleşi 1086 de primari. Noi aveam doar 750 de primari. Am primit 300 de primari în plus, am câştigat. (…) Tot aşa le-am transmis că doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe poziţii aşa zis eligibile. Va depinde de fiecare organizaţie câte locuri vor fi eligibile. Un lucru este simplu în politică, totul este pe adunare, scorul partidului va fi suma rezultatelor organizaţiilor" - a explicat Vasile Blaga, întrebat dacă partidul are în vedere asigurarea unei parităţi ca reprezentare pentru foşti liberali şi foştii democraţi-liberali pe listele noului PNL la alegrile parlamentare. (Mediafax)

Întrebat ce și cum de către colegii de la Ziua de Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, rămas singur la șefia PNL Cluj, a declarat că în mod cert și-a însușit directivele partidului, doar că își permite să le nuanțeze nițel, în sensul că:

„Personal exclud orice formă de paritate, este total neproductiv să discutăm la un an şi ceva de la fuziune de paritate. E vorba de un singur partid, care are tot interesul să aibă cele mai bune nume care să fie reprezentative pentru judeţ şi capabile să participe la un act legislativ eficient".

Ca un ecou, s-a auzit de undeva de pe terenul de golf și vocea senatorului Marius Nicoară, care, n-o să ghiciți niciodată, a declarat cu fermitate că este de acord cu ante-vorbitorul, dar speră, cu aceeași fermitate, ca pe lista de candidaţi să se regăsească mai mulţi reprezentanţi ai vechiului partid liberal), că tot nu este de acord cu paritatea, dar măcar să vadă ăia pe care i-a abandonat cu ochii în soare că se zbate să nu fie numai el pe listă):

„Există o înţelegere în partid, potrivit căreia, la nivelul judeţului Cluj, aşa cum s-a făcut şi la nivelul listelor de consiliu local, se va ţine cont de ponderea deţinută înainte de alegeri. La consiliul local au fost mai mulţi reprezentanţi ai vechiului PDL pentru că aveau mai mulţi consilieri, la parlament, probabil că vor fi mai mulţi reprezentanţi ai PNL pentru că am avut mai mulţi parlamentari, dar diferenţa nu este semnificativă", a declarat Nicoară pentru Ziua de Cluj.

În rest, nu mai am nimic de adăugat la ceea ce am afirmat când am scris că Marius Nicoară a definitivat vânzarea PNL Cluj către PDL Cluj. Era cu ocazia auto-lăsării la vatră.

Comentarii

Andrei

25.08.2016 20:41

Din pacate aveti perfecta dreptate.

ioan Rusu

06.09.2016 21:01

de-0 fi una de-o fi alta ce mie........PNL sau PDL.Interesul personal si numai el.Oare cand ceva si pentru tara?????????????Dintre toti parlamentari de Cluj tot Nicoara mi se pare cel mai OK.Pacat ca nu a mai luat un mandat de presedinte de CJ.Dupa el a ramas ceva:alta viziune a functie,accent pe economie si dezvoltare economica si nu in ultimu rand faptul ca INSTITUTIA a carui sef vremelnic este nu este SRL-ul lui.

Adauga comentariu