Cu seninătate, Alin Tișe ne anunță că vom avea probleme cu depozitarea deșeurilor Clujului măcar până în 2018

Prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, ne anunță că a semnat azi, “contractul de lucrări rămas de executat la CMID, celula nr. 1, cu asocierea KRANZ EUROCENTER SRL - INSTITUTUL DE STUDII ŞI PROIECTĂRI ENERGETICE (ISPE)".

Iepurele ne sare din comunicat în momentul în care citim că “termenul de realizare este de 14 luni (cu termen de proiectare de 4 luni), pentru lucrările de remediere a deficienţelor constatate, cât şi pentru realizarea staţiei de tratare şi a staţiei de sortare”.

Adică, pentru cei care încă nu s-au familiarizat cu problema Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, azi, 24 noiembrie 2016, s-a semnat. Peste 4 luni, dacă se va respecta vreun termen, adică în 24 martie 2017, se va finaliza proiectarea la ceva ce a fost odată proiectat și chiar plătit pentru că a fost proiectat (dar asta este o cu totul altă poveste). Și, peste alte 10 luni, pe 24 ianuarie 2018 vom tăia pănglicuța la deja învechitul (ca tehnologie măcar) CMID.

Ni se mai comunică că valoarea contractului este de 111.103.998,44 lei plus TVA (aproximativ 24 milioane de euro), bani europeni.

În rest, Alin Tișe se bucură. În viziunea domniei sale rezolvarea crizei gunoaielor, “care este o chestiune extrem de serioasă” a fost mcar deblocată. Așa că se vor urgenta lucrările.

"Mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect şi să putem semna contractul de lucrări. Criza gunoaielor în judeţul Cluj este o chestiune extrem de serioasă, tocmai de aceea vom încerca să urgentăm finalizarea acestui proiect cu succes. Vom acorda toată asistenţa şi vom face toate diligenţele pentru a sprijini constructorul pentru a executa contractul în termenul stabilit", a comunicat Alin Tişe.

Adauga comentariu