Cu o nouă echipă de conducere, USR Cluj promite proiecte concrete: „Ne vom implica cât mai mult în actul de guvernare” Vezi cine sunt noii membri

În acest weekend, în USR Cluj s-au desfășurat alegeri interne după ce mandatul conducerii a ajuns la termen. Până acum filiala a fost condusă de Cătălin Sălăgean, în a cărui mandat au fost acoperite atât alegerile europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare, un mandat aglomerat și dificil. 

În urma votului din acest final de săptămână, noul Președinte ales al organizației județene este Radu Chirilă, de profesie avocat, care a condus anterior Comisia Națională de Arbitraj a partidului, iar Biroul Județean este format din 14 membri.

Potrivit reprezentanților Uniunii Salvați România Cluj, noua echipă are o bună reprezentativitate între filialele din județ, cooptând colegi din zona metropolitană, precum Maria Rodilă (Apahida), Marius Todoran și Mihai Vădan (Florești) precum și din unele municipii din județ: Dej, prin Alexandrina Harangus și Alina Meșter, Turda, prin Ciprian Rigman, și Gherla, prin Carol Szasz. 

George Trif a condus filiala municipală Cluj-Napoca a USR până la momentul alegerilor de sâmbătă, iar atât Alexandra Oană cât și Vlad Cristian au făcut parte, în trecut, din biroul municipal Cluj-Napoca. 

În noua echipă de conducere este și Mihai Goțiu, membru al Biroului Național USR.

Elena Muscă, în prezent consilier județean, Simona Varga și Cătălin Sălăgean completează echipa.

„Doresc să le mulțumesc colegilor care mi-au acordat această onoare. 

Ne așteaptă o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere organizatoric, care vine pe fondul implementării actului de guvernare. 

Filiala Județeană USR Cluj este una puternică, cu oameni valoroși care au proiecte concrete ce pot aduce plus-valoare actului de guvernare. Ne vom implica cât mai mult în actul de guvernare, fie că vorbim de cel local sau de la nivel național”, a declarat Radu Chirilă. 

Reamintim că sâmbătă au avut alegeri și în organizația municipală USR Cluj-Napoca, unde membri USR au decis să îi acorde lui Iakob Attila un mandat de Președinte al filialei.

USR este angrenat în procesul de fuziune cu PLUS în acest moment însă, potrivit reprezentanților USR Cluj, acest lucru nu va împiedica echipele locale de a se concentra asupra implementării programului de guvernare.

CITEȘTE ȘI: Cine va fi viitorul președinte și cum va arăta componența Biroului Județean USR Cluj? Fuziunea USRPlus: „Credem că în 6 luni vom avea decizia definitivă”

La finalul lui octombrie 2020, Tribunalul București admitea cererea de fuziune a USRPlus. Decizia definitivă privind fuziunea într-un singur partid a alianței încă se află pe rol. 

Potrivit estimărilor reprezentanților USR Cluj, în termen de 6 luni - iunie-iulie 2021, este preconizat finalizarea Congresului comun al USRPlus și organele de conducere comune ale USRPlus atât la nivel național, cât și la nivel local/județean. 

 

Adauga comentariu