Cu nesimţire, ecoul lui Boc, Dan Tarcea, îi acuză pe clujeni de eşecul primei zile a "colectării selective". Cică nu şi-au verificat curţile şi cutiile poştale după sacii coloraţi ai companiilor de salubritate

Dan Tarcea, pe vremuri liberal, răspunde valului de acuzaţii privind proasta organizare a implementării programului de selectare a deşeurilor din Cluj-Napoca cu o obrăznicie demnă de un cocalar, nu de un viceprimar:

"Încă de vineri s-a început demararea procedurii de distribuire a sacilor pe cele 4 culori, pentru a putea face și colectarea selectivă în zona de case. Fiecare persoană ar trebui să verifice în curtea casei sau în cutia poștală pentru a vedea dacă au primit sacii."

Încă de "vineri" - poate după Joia Verde şi Miercurea Ciuc. Străzile de case din Zorilor, am verificat personal, ca să nu fie discuţii, au primit sacii coloraţi luni după-amiază (personal am găsit sulul azvârlit în curte la ora 17 când am ajuns acasă). Luni când era, conform programului de colectare al Rosal, UNICA zi de colectare a deşeurilor din sticlă din această lună - că aceste deşeuri se colectează NUMAI "în prima zi de luni a noii luni".

Ieri, am scos într-un sac negru pe care am scris că "este verde" (culoarea de sac corespunzătoare deşeurilor din sticlă) tot ce am avut în casă, conform indicaţiilor: spălate, fără dop sticlele, fără capac borcanele, fără resturi de oglindă, termometre şi alte cele. Am mai scris pe sac că-i rog pe cei de la Rosal, având în vedere faptul că nu au livrat sacii la timp - şi pentru a nu rămâne cu "sticla" în casă până luna viitoare, să ridice sacul. L-au ridicat? Nu. Nici măcar nu au venit cu maşina de colectare, au venit doar să azvârle peste gard un sul de saci, câte doi de fiecare culoare - sper că este "tainul" pentru două săptămâni, că eu deja am patru saci de deşeuri din hârtie (colectabili vinerea) şi doi din plastic (colecatbili sâmbăta) -, înguşti ca nişte prezervative în care încap deşeurile ca trase pe o mătărângă mai sănătoasă (ceea ce le-o şi dorim în guriţă tuturor obraznicilor care dau din gură azi, deşi au avut timp să implementeze acest proiect de acum o lună, măcar).

Deci, am rămas cu "sticlăria" în casă şi sunt convins că, în obrăznicia lor, cei de la Rosal nu vor colecta extra-sacii cu deşeuri de carton-hârtie şi plastic dacă nu vor fi vârâţi cumva în prezervativele lor fără capacitate. Întrebarea este la ce tipografie de căcat, cu rola cea mai îngustă de imprimare s-au dus ca să imprime cât mai ieftin denumirea de firmă şi denumirea deşeului de colectat?

Impotenţa şi delăsarea administrativă nu se acoperă din vorbe. Numai nesimţirea, lipsa de educaţie şi neruşinarea! Nesimţirea, neruşinare şi lipsa de educaţie nu ţin loc de bună administraţie - poate-şi aduce aminte şi "Ecoul lui Boc" debunele practici administrative!

PS: Care sunt "punctele gospodăreşti" de la blocuri dedicate selectării deşeurilor din Zorilor, altele decât cele de sub geamul lui Boc? Şi să amintim faptul că, din cele 300 "comandate" până acum în Cluj-Napoca de la o firmă intrată în faliment din Oradea, doar 80 sunt gata. Poate se trezesc şi adormiţii procurori din Republica Autonomă Cluj?!

Totul e meschin în administrarea acestui municipiu. Numai mârlănia, sclipiciul, şi minciuna sunt "di granda"!

 

Adauga comentariu