Cu mortul de Revelion. Drama unei familii din Cluj: "În timp ce stăm să ne uitam la televizor de Revelion, ea e într-un frigider la pompele funebre!"

UPDATE: Reprezentanții primăriei au remediat situația lui Cristian Ciprian. Cei de la RADP Cluj l-au contactat pe acesta, iar groapa va fi săpată luni, când va avea loc și înmormântarea.

 

O familie din Cluj-Napoca este nevoită să amâne înmormântarea unei rude până joia viitoare. Cei de la RADP Cluj, regia care se ocupă și de administrarea cimitirelor aflate în posesia municipalității, i-au spus lui Cristian Ciprian că pentru ca să își înmormânteze mătușa trebuie să scoată din buzunar 1000 de lei pentru ca angajații RADP să sape groapa, pe locul pe care ei l-au luat prin concesiune pe 20 de ani. Pe lângă prețul piperat de 1000 de lei, cei de la RADP i-au spus că pe femeie o pot înmormânta doar joia viitoare, în 3 ianuarie, că ”s-a ocupat lista cu programările”. Deși Cristian Ciprian are drept asupra locului de veci pe 20 de ani, până în 2032, RADP i-a interzis să își găsescă el oameni care să sape groapa respectivă.

„Aseară a murit mătușa noastră. În această dimineață am fost la Primăria Cluj-Napoca și am scos, într-un timp foarte scurt, certificatul de deces, fără probleme. De acolo am mers la o firmă de pompe fundebre din centru și le-am spus că avem nevoie de serviciile lor pentru o înmormântare în cimitirul din Mănăștur. Ei ne-au trimis la ghișeul din Cimitirul Central, la RADP care ne-au spus că ne costă 1000 de le săpatul gropii, că doar ei au voie să presteze acest serviciu și că sunt ocupați pânp joia viitoare. Deja ne-au venit rudele din țară și le vom caza în Cluj, pana joi, pe unde putem.  Vă dați seama ce revelion vom avea, stând în casă și uitându-ne la televizor știind că mâtușa noatră este într-un frigider la pompele funere. Nu merita așa ceva. Mai mult, ea a vrut să fie înmormântată cu Matorii lui Iehova, unde nu se face priveghi, iar pastorul de la biserică și-a arătat necondiționat disponibilitatea să îi facă slujba de odihnă. Am ajuns să plătim căt vor ei și când vor ei, pentru ca cineva trecut în neființă să își găsească liniștea”, a declarat nepotul femeii decedate. 

Clujeanul susține că nu este singurul care s-a lovit de acest impediment. În această dimineață, celor care ”au venit după ora 10” li s-a spus la fel: că groapa de 1000 de lei va fi săpată doar la sfârșitul săptămânii viitoare. 

Reprezentanții municipalității susțin că RADP acționează în baza regulamentului și a tarifelor aprobate prin Consiliul Local. 

„Există un regulament intern, conform legislației în vigoare. Tarifele sunt stabilite prin hotărâre dată de Consiliul Local. În cimitirele aflate în administrarea primăriei se intervine doar cu angajații RADP. În această perioadă sunt programate mai multe înmormântări, iar angajații RADP încearcă să facă față solicitărilor. Se ține cont în general și de dorințele aparținătorilor referitoare la ziua înmormântării”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Iulia Perșa.

Adauga comentariu