Cu Cluj Arena în faliment și spații sportive dezafectate în cartiere, Cluj-Napoca vrea să devină Oraş European al Sportului în 2018

Comisia de nominalizare vine în Cluj-Napoca în perioada 13-18 noiembrie 2017. Motiv pentru care consilierii locali sunt chemați să voteze alocare a 10.000 de lei de la bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor vizitei oficiale, conform unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în cadrul şedinţei forului local din 5 septembrie 2017.

''Primăria Cluj-Napoca, prin scrisoarea pe care a transmis-o în data de 19 iunie 2017 către ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) şi-a exprimat dorinţa ca municipiul să fie nominalizat "City of Sport" 2018. În municipiul Cluj-Napoca s-a investit foarte mult în infrastructura sportivă în ultimii ani, putem aminti aici stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă, Baza Sportivă Gheorgheni. De asemenea, municipiul Cluj Arena are o tradiţie în găzduirea şi organizarea unor competiţii sportive internaţionale şi amintim aici Cupa Davis 2013 şi 2016, Trofeul Carpaţi 2015, meciul România-Serbia pentru calificarea la Mondialul Feminin 2015, Open-ul European de Judo 2015, meciuri ale echipei României de tenis feminin în cadrul Fed Cup, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică 2017 şi în septembrie, Eurobasket 2017. Considerăm că obţinerea titlului de Oraş European al Sportului pentru municipiul Cluj-Napoca reprezintă una dintre cele mai însemnate modalităţi de promovare a municipiului nostru pe plan intern şi internaţional, dar şi o recunoştinţă din partea comunităţii europene pentru implicarea municipiului nostru în acest domeniu", se arată în proiectul HCL.

Odată cu obţinearea titlului de Oraş European al Sportului 2018, trebuie achitată o taxă de 10.000 de euro care reprezintă drepturile de asociere a imaginii cu ACES Europe. 

Adauga comentariu