Cu ce solutii vine campania 40 de Zile pentru Viata impotriva avortului

Campania 40 de Zile pentru Viata, actiunea voluntarilor crestini fara precedent in Romania cu scopul de a mobiliza comunitatea impotriva avorturilor nu este doar un semnal de alarma sau un prilej de a-si manifesta dezacordul fata de avort. Voluntarii care stau 12 ore pe zi in fata clinicii de ginecologie Dominic Stanca din Cluj-Napoca impart pliante femeilor cu informatii despre evolutia unei sarcini si cu locurile unde pot gasi ajutor daca se afla intr-o situatie dificila.

Prima optiune este Clinica Provita, unde o voce calda iti explica faptul ca intotdeauna exista solutii si ca nu esti singura pe lume daca te confrunti cu o sarcina nedorita.

“In primul rand va oferim un test de sarcina gratuit, iar daca este pozitiv si o ecografie gratuita. Apoi putem oferi consiliere, chiar si dupa avort, daca deja s-a intamplat, cele mai multe femei se simt foarte prost. Avem personal specializat pe consiliere. Daca vreti sa veniti sa ne spuneti cand puteti, sa va facem o programare. Sprijin material nu va putem oferi, dar putem sa va ajutam in alt fel, de exemplu cu hainute pentru copil”, au aratat reprezentantii Clinicii Provita.

La Casa Bucuriei telefonul de pe pliant este inchis. Motivul il aflam de la urmatoarea varianta – Cabinetul Providence.

“Nu stiu ce se va spun, depinde cum este cazul. Inainte cooperam cu cei de la Casa Bucuriei, unde puteau ramane femeile sase luni dupa nastere, dar apoi nu primeau niciun sprijin. Probabil este un pliant mai vechi, persoana care se ocupa s-a schimbat. Doar cu un sfat va pot ajuta, eventual sa luati legatura cu Congregatia Maicii Domnului, daca familia nu va accepta, poate au un loc la orfelinat pentru copil, iar pana atunci poate reusiti sa stati la o prietena”, a spus femeia, binevoitoare.

De asemenea, telefonul care este trecut pe pliant sub mesajul “iti oferim ajutor gratuit” este inchis. In Cluj-Napoca se fac zilnic 16 avorturi, arata statisticile oficiale. Voluntarii implicati in proiect spera macar sa reduca acest numar.

Voluntarii inscrisi in campanie vor sta 40 de zile in fata clinicii Dominic Stanca si se vor ruga, le vor consilia pe femei si vor incerca sa mobilizeze comunitatea impotriva avorturilor. Voluntarii stau in ture 12 ore pe zi in fata clinicii pana in 29 martie.

Adauga comentariu