Cu ce site-uri prafuite isi intampina electoratul partidele clujene

Paginile web ale filialelor clujene ale partidelor politice nu denota prea mult entuziasm, avand in vedere ca este an electoral. Sunt terne, neatractive si neactualizate, ca blogurile candidatilor dupa trei luni de la alegeri. Asa cum aceste pagini personale se reactiveaza o data la patru ani si site-urile oficiale ale partidelor reinvie in pragul alegerilor. Dar aceasta platforma de comunicare nu este cea mai importanta – atentia se indreapta, cel mai probabil, ca si pana acum la bannere, afisele lipite peste tot si baile de multime.

Site-ul PNL Cluj  nu mai are nicio informatie noua de mai bine de doua luni. Ultima postare a fost publicata in 2 decembrie, si este un discurs al deputatului Elena Uioreanu rostit de Ziua Nationala.

In ceea ce priveste structurile de conducere ultima actualizare este din august 2014.

Mai exista o pagina web, derivata din pagina partidului la nivel national: http://cluj.pnl.ro/, insa nici aici nu gasesti informatii.

Cu toate acestea, senatorul Alin Tise, purtatorul de cuvant al PNL Cluj, nu considera ca ar trebui facute imbunatatiri.

“Site-ul PNL Cluj arata extraordinar de bine, sunt foarte multumit de el. Aceasta este declaratia mea”, s-a rezumat Tise.

In cadrul retelei nationale a PNL, o optiune de pe site-ul national, se regaseste informatia corecta cu numele celor doi co-presedinti, Daniel Buda si Marius Nicoara, precum si adresa sediului de la Cluj.

PSD Cluj si-a refacut pagina web de curand. Noua platforma este mai prietenoasa si mai usor de folosit de pe orice dispozitiv, acesta fiind si principalul motiv pentru care a fost refacut.

“Vechea pagina a PSD Cluj era imbatranita, nu se plia pe gadgeturile moderne, iar acum exact de asta a fost nevoie. Va fi o altfel de campanie, iar asta e o cale mai corecta si mai curata de comunicare. Cred ca este mult mai eficient, decat lipirea de afise. Consider ca in ceea ce postam pe retelele de socializare trebuie sa aiba o trimitere catre site-ul oficial. E un mijloc de comunicare mai elegant, mai eficient si mai putin deranjant pentru oameni”, a punctat Horia Nasra, purtatorul de cuvant al PSD Cluj.

Noua pagina nu a implicat niciun fel de costuri, fiind realizata de Nasra intr-un timp scurt, de aproximativ 10-12 ore. Tot el, ajutat de un coleg, este cel care se ocupa si de fluxul de continut de pe site si incearca sa il tina cat mai updatat.

Ultima postare este din 25 ianuarie si este vorba de o interpelare a deputatului Aurelia Cristea adresata premierului Ciolos cu privire la „neregulile guvernamentale in materie de tutun”.

Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor Cluj nu are inca pagina web, informatii privind conducerea locala pot fi gasite pe site-ul organizatiei la nivel national.

Nici filiala clujeana a Partidului Miscarea Populara nu are un site propriu, informatiile de baza fiind prezentate pe pagina web a organizatiei la nivel national, dar pe pagina de Facebook se face trimitere la un site care se va deschide in curand.

Nici UDMR Cluj nu are site separat de organizatia mare. Aici, intr-o sectiune dedicata structurilor teritoriale se gasesc informatii de contact pentru conducerea organizatiei clujene.

Site-ul Partidului National Taranesc Crestin Democrat Cluj http://pntcdcluj.ro/ este cel mai nou, infiintat anul acesta. Ultima postare dateaza de ieri si reprezinta o invitatie la conferinta de presa de azi. Desi pare foarte updatat si are multe sectiuni, precum „proiect politic local” sau „organizatii”, „Directii politice” sau „Campanie electorala”- acestea sunt goale, fara niciun fel de informatii.

Filiala clujeana a Partidului Romania Mare are o pagina web, chiar daca informatiile nu sunt updatate. Ultima postare dateaza din 3 decembrie si e vorba de anuntarea liderului local Bogdan Huja drept candidat la Primaria Cluj-Napoca.

Adauga comentariu