In vizor

Cu ce se mai ocupă ATOP Cluj? Dă raportul despre activitatea Inspectoratului de Poliție Județean

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Cluj, un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, a cărei utilitate poate fi oricând pusă sub semnul întrebării este un fel de purtător de hârtii de la un birou la altul. ATOP Cluj dă raportul către Consiliul Județean asupra activității Inspectoratului de Poliție Județean Cluj sub pretextul că are rolul „asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează”. Autoritatea este formată din 15 membri, plătiți din bani publici, pentru ședințele pe care le organizează.

Această autoritate consumă bani publici pentru ședințe, informări și tipărirea de broșuri și fluturași. La ultima ședință de Consiliu Județean, ATOP a prezentat o informare despre activitatea Inspectoratului de Poliție Județean pe anul 2019.

„Având în vedere prevederile Legii nr.218/2002 şi ale H.G.nr.787/2002, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică prezintă trimestrial, în faţa Consiliului Judeţean, informări asupra eficientei serviciului poliţienesc. În acest sens, precizăm faptul că activitatea desfăşurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj în cele 12 luni ale anului 2019 s-a axat, în principal, pe realizarea obiectivelor generale ale Poliţiei Române. Pe parcursul anului 2019, au fost organizate 134 ședințe de instruire în domeniul tacticii și intervenției polițienești, iar 121 polițiști au absolvit cursuri de inițiere /pentru dezvoltarea carierei”, se arată în informare.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a mai informat Consiliul Județean și despre o serie de campanii de informare şi prevenire organizate de IPJ: ,,La cafea cu un polițist”, ,,Copil iubit la bord”, ,,Siguranță de nota 10”, ,,Hoții îți invadează intimitatea”, Săptămâna Prevenirii Criminalității, ,,Noaptea companiilor”, „De mic învăţ să mă feresc de rele” , precum și în cadrul manifestărilor publice: Ziua Poliţiei Române, Orăşelul Copiilor, Zilele Clujului, Festivalul Untold, Festivalul Electric Castle.

Ce a făcut însă ATOP pe parcursul anului trecut? Mai nimic – niște ședințe, niște broșuri și fluturași.

„Numărul şedinţelor care s-au desfăşurat în perioada ianuarie-decembrie 2019 este următorul: plen: – 12 şedinţe; comisia de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii – 12 şedinţe; comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali – 12 şedinţe; comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului – 12 şedinţe”, este precizat în raportul de activitate al ATOP Cluj pe anul 2019.

În raportul de activitate, mai apar și alte rezultate ale muncii asidue a ATOP. În document scrie negru pe alb că au avut loc informări trimestriale privind nivelul de asigurare a securităţii şi siguranţei civice a comunităţii, a fost realizat Planul Strategic Anual cuprinzând principalele obiective ce trebuie îndeplinite de unităţile de poliţie şi indicatorii de performanţă minimali pentru anul 2019 și a mai fost întocmit Raportul anual asupra eficienţei unităţilor de poliţie pe anul 2018.

În rest, cei 15 membri au mai aprobat modificări la componența ATOP, au tipărit materiale informative pentru elevi și alte categorii sociale. Și cam atât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *