Cu ce s-a ales Institutul Oncologic de pe urma vizitei prezidențiale: copaci văruiți în grabă și gropi astupate de mântuială

Institutul Oncologic din Cluj s-a pregătit cum a putut de înalta vizită pe care trebuia să o onoreze. După cum relatam recent, întâi de toate, personalul medical a fost avertizat încă de joi seară să se prezinte într-o ținută ”corespunzătoare”, adică în halat și papuci, dar așa, ca de zile mari. 

CITEȘTE ȘI: În așteptarea Președintelui, medicii de la Institutul Oncologic Cluj sunt avertizați să se îmbrace „corespunzător”, „chiar dacă nu vor să-l cunoască”

Bineînțeles, pentru vizita lui Klaus Iohannis s-au făcut pregătiri. Dar, după cum era de așteptat, măsurile au comportat un iz comunist și au fost realizate în mare grabă. Într-un cuvânt, lucrări superficiale, făcute de mântuială. 

Dincolo de ”modelul de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanță”, după cum a fost prezentat Institutul Oncologic din Cluj pe pagina Administrației Prezidențiale, această instituție trebuia să-și salveze imaginea într-un fel. Astfel încât, apucăturile comuniste - chiar dacă într-un oraș ”european”, precum este Clujul – au fost de un real folos. 

CITEȘTE ȘI"Infernul umilinței” la Institutul Oncologic începe cu fiecare zi de luni. Iohannis vine în vizită duminica


”Bunele practici” presupun, de bună seamă, și o anumită doză de cârpeală. La cârpeli s-a și recurs: copacii au fost văruiți, găurile din asfalt au fost cârpite pe alocuri, s-a mai dat cu câte un strat de var pe borduri, pe ici pe colo...

 
În spirit ceaușist, gropile din fața Institutului au fost plombate peste noapte, bordurile au fost vopsite, la fel și copacii.

Infirmierele patriei, cu mult entuziasm, în costum de clinică "corespunzător" au fost trimise să strângă gunoaiele de prin tufele de la intrarea pe unde calcă pasul greu al Președintelui.

Domnul Iohannis nu va intra în această uzină a morții pe ușa pe unde intră bolnavii ci pe o intrare specială.

Priviți imaginile cu zona pe unde își va face simțită prezența șeful statului și locul pe unde au acces bolnavii cu cancer, comparați, faceți asta doar după ce luați un Emetiral...”, a subliniat Emanuel Ungureanu pe pagina sa oficială de socializare.

 

Iar întrucât Președintele țării a fost plimbat doar pe holurile ceva mai arătoase ale instituției medicale, iar la final nu a făcut nici o declarație în fața reprezentanților mass-media care-l așteptaseră în ploaie, probabil că aceste măsuri de urgență, adoptate pe ultima sută de metri, au rămas neobservate pentru șeful statului.

Atâta pagubă. Oricum, de mâine începe tărăboiul obișnuit de la IOCN. Cozile vor fi la ordinea zilei, iar holurile vor deveni neîncăpătoare.

În schimb, cel mai probabil, în discursul oficial, care va fi transmis de televiziunea publică, cetățeni din diverse locuri ale țării vor afla despre locul fruntaș pe care-l ocupă Clujul într-un clasament fără rost ori cât de mulțumiți ar trebui să fie pacienții Institutului Oncologic. Până la urmă, aici se face performanță. 

Și o ultimă observație legată de ”discursul Președintelui”: multe îndemnuri ”patriotice” au răsunat de la tribuna oficială a Olimpiadei Internaționale de Matematică, chiar dacă îmbrăcate într-o aură ”europeană”. Poeți celebri și oameni iluștri au fost amintiți de buze vinovate: de la Lucian Blaga la Galileo Galilei. 

Dincolo de aceste detalii, Klaus Iohannis pare a fi rămas profund uimit de inovația și cercetarea din cadrul Institutului Oncologic ”Prof. Dr. I. Chiricuță” din Cluj, într-atât de uimit, încât nu a mai păstrat nici un cuvânt pentru o declarație în fața presei.

Noroc de înalta vizită, măcar gropile au fost plombate, iar copacii văruiți. Pacienți sunt destui. Cercetarea rămâne prioritară. 

CITEȘTE ȘIUngureanu: "Patriciu Achimaș și Alexandru Irimie au refuzat un aparat de brahiterapie pentru Institutul Oncologic, o donație de 400 mii euro. Președintele nu este informat corect de consilierii săi”

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: Emanuel Ungureanu/Facebook

Comentarii

Claudia

08.07.2018 18:40

Ce-a învățat în tinerețe, ca tov. șef UASCR, aplică la maturitate, "domnul" Boc!A învățat cum trebuie primit un șef de stat, cu pomii văruiți, cu intrare preferențială, cu temenele și laude.Dacă președintele pune botul, asta e, avem conducătorii pe care-i merităm!

Adela.

08.07.2018 20:08

Un EMETIRAL nu va diminua senzatzia de greatză și nici un Orbit gustul amar lăsat de practici crezute de mult apuse, deci : la vremuri Noi tot noi...

dacopatul

09.07.2018 10:54

De unde naiba e moda cu copacii văruiți? Arată înfiorător.

Adauga comentariu