CTP Cluj-Napoca a semnat contractul cu nemții de la Mercedes. Câte autobuze vor fi livrate

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca promite că anul viitor, în 1 martie, clujenii vor avea 15 autobuze noi articulate, cu dotări de ultimă generație. După o licitație anulată și un proces în instanță, nemții de la Mercedes au câștigat a doua licitație organizată de CTP și au semnat contractul.

În primăvara anului viitor, clujenii vor circula cu 15 autobuze mov noi, livrate de compania Mercedes, care vor avea dotări pentru persoane cu dizabilități, indicatoare de traseu exterioare, sistem automat de ticketing, computer de bord, sistem de climatizare, echipament electronic audio-video. CTP a încheiat în septembrie procedurile de licitație pentru achiziționarea celor 15 autobuze, cu 35 mai puține decât numărul promis de administrația locală în urmă cu câteva luni.

Valoarea totală a celor 15 autobuze care vor înnoi parcul auto se ridică la suma de 21.348.600 lei. Liviu Neag, directorul CTP, se laudă că în 1 martie sau cel târziu în 8 martie, clujenii vor călători cu autobuzele nemțești.

"În luna martie, de Mărțișor sau Ziua Femeii, vor fi livrate 15 autobuze articulate. Vor avea toate dotările de ultimă generație, la nivel european: motoare Euro 6, podea joasă, trapă pentru persoane cu dizabilități, computer de bord, camere pentru luat imagini atât interior cât și exterior, loc special pentru landou pentru copii. Și furnizorul va asigura toate consumabilele necesare pe perioada de garanție de 5 ani”, a declarat, pentru Cluj 100%, Liviu Neag, șeful CTP.

Compania clujeană de transport public nu a renunțat – nici după licitațiile cu cântec – la ideea de a suplimenta parcul auto cu autobuze scurte diesel. CTP a trimis documentația la Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru 30 de autobuze scurte.

"Încă este în derulare și achiziția pentru 30 de autobuze scurte, de 12 metri. Mai multe nu vă pot spune acum”, a mai precizat Liviu Neag.

Municipalitatea clujeană anunţa în primăvară că firma Mercedes a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei organizată de Compania de Transport Public privind achiziţionarea a 50 de autobuze. Ulterior, procedura de desfăşurare a licitaţiei a fost contestată. Karsan Otomotiv din Turcia, respectiv Solaris din Polonia au contestat rezultatul licitaţiei, primind câştig de cauză la CNCD. Cele două firme contestatare au invocat faptul că licitaţia a fost prea scurtă. De această dată, rezultatul licitației nu a mai fost contestat și cele 15 autobuze vor ajunge la Cluj-Napoca în martie 2018.

Comentarii

bula

19.09.2017 13:23

mai bine cumparau beamveuri.

Gerula

20.09.2017 08:06

Videochat nu au?

Pop Ramona

29.03.2018 15:16

Bună ziua,dintre cele 15 autobuze Mercedes articulate care vor intra curând în circulație de ce nu se bagă măcar 2 şi pe 31 Piața Mihai Viteazu-Baciu????

Adauga comentariu