Criză suprapusă în România: politică, economică și sanitară. Previziuni de la Emil Boc: Ecoul creșterii prețurilor la utilități, în ciuda măsurilor de plafonare, nu se va stinge

Emil Boc apreciază situația actuală a României drept una „grea”, poate cea mai dificilă criză de după 1989: politică, economică și sanitară. 

„Avem una dintre cele mai grele situații, practic, de după 1989, în România, din punct de vedere politic, economic și, nu în ultimul rând, din punct de vedere medical. 

Deci, o triplă criză, suprapusă – politică.

Început de criză economică – pentru că aceste creșteri ale prețurilor la utilități, chiar dacă acum Guvernul a luat niște măsuri foarte bune de a plafona la energie și la gaz, ecoul lor nu se va stinge la prețuri și vom găsi, din nefericire, în lanțul ăsta creșteri de prețuri, așa cum am văzut deja prin unele locuri. 

Așa încât e o situație mai complicată”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

Fostul premier Emil Boc a exclus posibilitatea desfășurării alegerilor anticipate, care sunt dificil de realizat și din punct de vedere constituțional. 

În plus, primarul municipiului Cluj-Napoca a atras atenția asupra dificultăților ivite în privința proiectului de buget pentru anul 2022, în condițiile unei situații politice marcate de incertitudine, precum este cea pe care o traversează România astăzi:

„Prima opțiune evident că este acuma un guvern minoritar PSD...

PNL-UDMR care, repet, are prima coerență”, a adăugat Emil Boc, îndemnând la „maturitate” politică. 

„Noi, administrațiile locale, nu ne putem face bugetele pe anul viitor pentru că nu este un guvern plin care să poată elabora bugetul de stat. 

Deci, din nou, noi, clujenii, vor pierde, vor pierde și alții diverse sume de bani pentru diverse proiecte, pentru că nu poți aduce proiecte noi dacă nu ai un proiect de buget depus și aprobat sau un buget local aprobat”, a atenționat primarul Emil Boc. 

Emil Boc a susținut necesitatea înlăturării orgoliului personal și a învestirii unui nou guvern:

„Să se găsească o soluție politică prin care Guvernul Ciucă să treacă. 

După care avem timp și trece pandemia, stabilizăm prețurile și avem timp și de bătălii politice”, a conchis primarul Emil Boc. 


Adauga comentariu