Criza imigrantilor: Clujul nu are locuri pentru ei

Ieri, inspectoratele judetene din tara si universitatile au primit de la Ministerul Educatiei solicitarea de a transmite o situatie a locurilor de cazare disponibile in caminele liceelor si in campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispozitia refugiatilor ce ar ajunge in Romania, in cazul in care numarul acestora ar fi mai mare decat capacitatea de cazare din centrele pentru imigranti. Clujul, desi este unul dintre cele mai mari centre universitare din tara, nu are locuri de cazare pentru eventualii refugiati ce vor ajunge aici.

In timp de Inspectoratul Scolar Judetean anunta ca nu are nici macar un loc de cazare in caminele destinate elevilor, cele mai mari universitati din oras spun ca usile lor sunt inchise.

Raspunsul nostru pentru Ministerul Educatiei este ca nu avem niciun loc disponibil. In momentul de fata, toate locurile din internate sunt ocupate de elevii inscrisi in invatamantul preuniversiar”, spune Andreea Coroian, purtatorul de cuvant al ISJ Cluj.

Nici Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara nu are mai multe locuri de cazare pentru eventualii imigranti ajunsi la Cluj.

“Nu avem posibilitati de cazare, caminele fiind deja pline de studentii care au fost repartizati”, declara Doru Sabau, purtatorul de cuvant al USAMV.

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) si Universitatii Babes Bolyai (UBB) sustin ca nu au primit nicio solicitare din partea Ministerului Educatiei si ca inca nu s-a discutat aceasta problema la nivelul conducerii.

Premierul Victor Ponta a anuntat astazi ca Romania are o capacitate de 1.786 de locuri pentru refugiati, asta desi presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a anuntat ca Romania ar trebui sa primeasca 6.351 de imigranti, ceea ce inseamna o cota de 3,99% din numarul total al oamenilor care au nevoie de azil in Europa. De altfel, presedintele Klaus Iohannis a precizat, luni, ca spune ca Romania nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiati.

sursa foto: stirileprotv.ro

 

Comentarii

zozo

09.09.2015 18:39

ministerul educatiei cu litere mici, cat e de cretin sa intrebe daca mai sunt locuri in camine, in conditiile in care multi studenti stau in chirie in CJ, si cam la fel si prin restul centrelor universitare?!

ana

10.09.2015 11:49

Foarte bine ca nu au loc! ce sa caute imigrantii in camine cu studentii si elevi? au innebunit toti? ne trebuie aseamenea oameni in Romania? sau in Europa?Sa se refugieze in tari musulmane nu in tari crestine.Afara din Europa cu ei. Pe unde trec numai probleme creeza.

Adauga comentariu