Din oras

Criza CREȘELOR naște noi controverse! SESIZARE trimisă la primărie: „Fiecare copil din Cluj să aibă acces la o creșă și grădiniță publică”

Nu mai e un secret că peste 1000 de copii nu au locuri la creșe în Cluj-Napoca. În schimb, Primăria se laudă că reușește să construiască noi creșe cu un ritm de melc (300 de locuri pe an, în condițiile în care la Cluj-Napoca s-ar muta 16% din populația României în următorii 10 ani). 

Mai mult, impotenta administrație locală vine cu soluții stupide precum subvenționarea bonelor (bone care nu există în Cluj-Napoca). Deputatul clujean Adrian Dohotaru s-a săturat și el de situație și, împreună cu mai mulți părinți, a trimis o sesizare Primăriei prin care cere rezolvarea urgentă a problemelor. Mai mult, Dohotaru a remarcat cum Cluj-Napoca, faimosul oraș SMART, ține oamenii la coadă pentru plata unor cheltuieli. 

Orașul SMART, unde Emil Boc se plimba aiurea prin SUA și se întoarce mândru ca o pisică (cu coada ridicată, însă cu fundul la vedere) și aberează despre inteligență artificială, roboți, OZN-uri. 

„SESIZARE TRIMISĂ AZI PRIMĂRIEI

Domnule primar, este inadmisibil ca în Clujul cu pretenții de smart city și de digitalizare a administrației să stăm la cozi diminețile, la plata creșelor și grădinițelor.

Cer implementarea unui sistem online de plată a meselor la toate grădinițele și creșele din Cluj pentru a nu mai pierde 5-10 minute la coadă, mai ales dimineața când este aglomerație în oraș și trebuie să ajungem la timp la locul de muncă.

În paralel, la solicitarea mai multor părinți clujeni și având în vedere că grădinițele private costă cât un salariu minim pe economie, vă cer crearea unui grup de lucru care caută soluții pentru ca fiecare copil din Cluj să aibă acces la o creșă și grădiniță publică. 

Cu respect, Adrian Dohotaru, deputat de Cluj”, a scris deputatul pe Facebook. 

Ziar de Cluj a luat legătura cu Dohotaru pentru a înțelege mai bine care ar fi soluțiile în eterna criză a creșelor la Cluj. „În primul rând, o soluție pe termen scurt e subvenționarea locurilor în grădinițele private. Nu vorbesc despre subvenționarea bonelor, acel lucru nu se poate realiza. Apoi, ar trebui obligați dezvoltatorii imobiliari să respecte legea și proiectul când fac un bloc și să includă o creșă, o grădiniță, în structura clădirii. Acest lucru nu se respectă! Cel mai important, ar trebui să se acceseze fonduri europene. Mai mult, Primăria poate cumpăra diferite clădiri și să le transforme în creșe sau grădinițe. E treaba lor să vină cu idei bune, tocmai de aceea le-am trimis sesizarea”, a transmis Dohotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *