Cristian Pomohaci are, în sfârșit, un statut clar: PENAL! Nu „artist”, nu „domn părinte”. Rebrișoreanul de la Moșuni a fost condamnat definitiv, pentru evaziune fiscală

Rebrișoreanul Cristian Pomohaci, acest Al Capone de Moșuni, a fost condamnat de o instanță din Mureș la un an de închisoare cu suspendare, sentința fiind una definitivă.

Este vorba de un dosar de evaziune fiscală în care Pomohaci inițial a recunoscut slalomul său fiscal, ca ulterior să retracteze cele declarate. În final, magistrații Curții de Apel Mureș au lovit cu ciocanul și au decis: un an de închisoare cu suspendare, având în sarcină câteva obligații.

„Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate”.

Fostul preot a fost acuzat de evaziune fiscală după ce, din cele 40 de imobile pe care le deține (25 de apartamente, 9 terenuri cu construcții, 5 terenuri și un garaj), a dat spre închiriere 11 apartamente fără să plătească taxe și impozite, dosar instrumentat ca urmare a ANCHETELOR EXCLUSIVE iniţiate de Ziar de Cluj.

Cristian Pomohaci a fost destituit din slujba clericală de Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului după ce a fost găsit vinovat de o abatere morală incompatibilă cu statutul de preot, precum şi de alte trei abateri canonice (neascultarea faţă de autoritatea bisericească, denaturarea Liturghiei şi declanşarea şi întreţinerea unui scandal mediatic fără precedent). 

Urmare a ANCHETELOR EXCLUSIVE ale Ziar de Cluj, fostul preot este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, în acest dosar se fac cercetări pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale.

Pomohaci este încă „venerat” în mediul rural, acolo unde foarte mulți edili îl invitau să concerteze. Primarii din Bistrița-Năsăud nu au făcut rabat de la aceste „chemări”, Traian Ogâgău fiind un fan declarat al deja penalului Pomohaci.

Adauga comentariu