Cristian Matei, tras la răspundere de turdeni pentru că i-a păcălit să îl voteze: după patru ani, încă nu au canalizare și asfalt - VIDEO

Primarul Cristian Matei s-a întors fără nicio jenă în comunitatea Colonia Cimentul în care acum patru ani le-a cerut votul turdenilor, promițându-le că vor avea canalizare și stradă asfaltată. Matei a căutat scuze pentru incompetență, dând vina pe constructori. Aparent în patru ani șapte constructori nu au reușit să finalizeze lucrările pe acea stradă.

”Eu am adus fonduri pentru toată Turda. Eu știu să aduc fonduri. Cine altcineva a mai dus fonduri europene în Turda? Acești bani intră în Turda pe străzile dumneavoastră. Armata Roșie este o stradă foarte grea. Au lucrat șapte antreprenori. Eu mă lupt în fiecare zi cu antreprenorii că nu au oameni. Nu noi le dăm bani, le dă Guvernul sau Fondurile Europene”, le explică Matei oamenilor de ce în patru ani nu a reușit să le asfalteze strada.

Unul dintre cei prezenți îi atrage primarului atenția că nu a adus fondurile europene pe persoană fizică, acestea au fost aduse cu ajutorul Partidului Social Democrat pe care acum l-a trădat pentru a se înscrie în PNL.

”Pe persoană fizică ați adus? Politic vorbind, cu ajutorul partidului din care fîăceați parte, v-a ajutat să aloce UE fonduri pentru Turda. Dacă nu făceați parte din acel partid, vă garantez că nu făceați niciodată. Dacă nu erați din PSD vă garantez eu sută la sută că nu făceați nimic în Turda. Dacă erați din PNL cu PSD la putere nu se făcea nimic” i-a transmis lui Matei.

Oamenii care locuiesc în respectivul cartier industrial l-au adus pe Matei în mijlocul lor, pe strada plină de apă și mizerie, să își murdărească și el pantofii, să vadă cum trebuie ei să trăiască zi de zi.

”Acum cinci ani când ai venit la, și am mers toți să te voteze și ai zic că faci strada, de ce nu ai făcut până acum? Ai așteptat fondurile europene? Au venit, păi fă-ne! De ce nu a venit nimeni de la Primărie să supravegheze? Tot timpul au lucrat morți de beți? Poți să imbli pe aici?”, îi reproșează un alt turdean.

”Greu”, răspunde Matei.

Primarul le dă asigurări, din nou, că urmează să rezilieze contractul cu firma Napoca, cea care nu a reușit să finalizeze lucrările. Oamenii s-au cam prins însă că este campanie electorală și de asta îi vizitează acum primarul.

”Luni semnez tăierea de contract pe care o am cu firma Napoca. Nu a început pentru că nu s-au alocat bani. Domnul Bene a vrut să facă foarte multe lucrări, a licitat cu foarte mult sub prețul pieței, cu 25%, problema e că fondurile pentru cartierul acesta industrial sunt fonduri de la PNDL, guvernamentale. ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) vine și spune că sunt lucrări neconforme și au blocat banii pentru Turda. Trebuie să meargă Napoca să remedize, să vină ISC să verifice, să deblocheze banii. Am hotărât să întrerupem amiabil contractul, să lăsăm pe alticneva care are utilaje și bani să lucreze”, se scuză Matei.

Adauga comentariu