Creștere bună, în 2020, a profitului Electrogrup, compania fraților Mureșan

După o scădere dramatică, în 2019, a cifrei de afaceri și a profitului companiei Electrogrup (deținută de Teofil și Simion Mureșan și de Marian Pantazescu), anul 2020 a fost ceva mai bun. S-a înregistrat o ușoară creștere atât din punct de vedere al veniturilor totale, cât și al profitului și numărului de angajați.

Electrogrup Cluj-Napoca, unul dintre cei mai importanți constructori de infrastructură energetică, telecom și civilă din România, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproape 47,5 milioane euro, mai mult cu aproximativ 257 mii euro față de anul 2019. În urmă cu trei ani, compania avea venituri totale de 71,5 milioane euro.

Profitul net declarat, anul trecut, a fost de peste 2,7 milioane euro, cu aproape 600 mii euro mai mult decât în 2019. În urmă cu trei ani, compania fraților Mureșan a avut un câștig net de 5 milioane euro.

Numărul de salariați pe care îi avea Electrogrup anul trecut a fost de 347, față de 334 în 2019 și 418 în 2018.

Firma face parte din compania de tip holding Electrogrup Infrastructure, împreună cu Direct One, care oferă servicii pentru operatorii telecom şi companiile media, Nova Power & Gas, furnizor de energie electrică şi gaze naturale, Netcity, operator de infrastructură pentru comunicaţii, şi Wesee, joint-venture româno-german care oferă servicii de instalare, servisare şi mentenanță parcuri eoliene.

Electrogrup colaborează cu cei mai importanți operatori telecom, distribuitori de energie și dezvoltatori de parcuri industriale din țară și străinătate.

Din 2019, compania din Cluj-Napoca s-a implicat și în dezvoltarea de proiecte pentru smart cities.


 

Adauga comentariu