Credit rapid IFN VS gaj amanet. Aici iti spunem ce solutie e mai avantajoasa!

Pentru ca tot mai multe persoane se intreaba care sunt diferentele dintre un credit urgent oferit de un IFN si serviciile unei case de amanet, specialistii din domeniul financiar ofera mai multe informatii in sensul acesta, astfel incat sa fie mai usor pentru cei interesati sa inteleaga diferentele dintre cele doua metode de a obtine bani.

Conform Adevarul, casele de amanet sunt unele dintre cele mai simple si mai vechi metode de a obtine sumele necesare, insa nu sunt neaparat si cele mai bune solutii, finantarile rapide avand avantaje mai mari.

Un credit nebancar poate fi obtinut fara un obiect lasat gaj

Clientii unui amanet trebuie sa lase o garantie pentru care obtin o suma de bani. Atunci cand acesti bani sunt restituiti, bunul va fi inapoiat. Lucrurile par simple, pentru ca numeroase bunuri pot fi lasate la amanet, insa aceasta optiune are dezavantaje semnificative:

  • bunurile sunt evaluate de cele mai multe ori la preturi mici si, ca urmare, clientii vor primi o suma mica de bani;
  • de foarte multe ori, aceste bunuri se pierd, deoarece clientii nu mai platesc ratele si renunta la obiectele gajate.

De asemenea, exista foarte multe persoane care nu au ce sa lase gaj, astfel incat sa obtina suma dorita. Din punctul acesta de vedere casele de amanet pierd teren in fata institutiilor nebancare. Primul si cel mai important avantaj oferit de un credit nebancar consta in faptul ca acesta poate fi obtinut fara sa fie lasat un obiect gaj la institutia financiara.

Principalele aspecte care diferentiaza conditiile de finantare de la cele doua tipuri de companii sunt expuse in urmatoarele idei!

Un imprumut IFN nu depinde de valoarea gajului

Atunci cand anumite bunuri sunt gajate la amanet, clientul va primi bani in limita valorii acestora, evaluata de o persoana specializata. Un alt aspect important de mentionat, dupa cum s-a mentionat anterior, este faptul ca evaluatorul va pune un pret mai mic decat pretul pietei, invocand faptul ca obiectul se devalorizeaza pe masura ce timpul trece. In limita valorii obiectului dus la amanet, clientul va obtine suma de bani, care poate sa fie egala cu valoarea de care solicitantul are nevoie, sau nu.

In ceea ce priveste tipurile de imprumut IFN disponibile pe piata de profil, lucrurile stau diferit. Pentru acestea nu se solicita bunuri garantie, iar valoarea creditului nu este conditionata de valoarea unui bun lasat garantie. Potrivit https://creditenebancare.ro/, chiar si cei care nu detin niciun obiect de valoare pot obtine sumele de bani necesare, atunci cand indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Un credit rapid online poate fi obtinut fara dobanda

Foarte multe IFN-uri au oferte de credite rapide 2021 fara dobanda, in cazul clientilor noi. Casele de amanet nu vor veni niciodata cu astfel de propuneri. Casele de amanet au de obicei dobanzi mici, insa acestea exista tot timpul atat pentru clientii noi, cat si pentru cei recurenti. Dobanzile sunt mai mici la casele de amanet pentru ca acestea detin deja bunul lasat gaj pe care il pot valorifica ulterior, in cazul in care persoana creditata nu isi plateste la timp datoria pentru a recupera bunul respectiv.

De la amanet se pot obtine sume mai mari de bani

Un aspect cu care casele de amanet castiga in fata creditorilor clasici tine de valoarea imprumuturilor. Daca un credit rapid fara acte are de obicei o valoare mica, persoanele care detin bunuri de valoare mare, asa cum sunt masinile, obiectele de arta si piesele de colectie, pot obtine sume mult mai mari prin amanetarea lor, decat printr-un produs IFN, sume care pot fi si in valuta, indiferent ce curs BNR azi exista.

Cu toate acestea, cu cat suma de bani este mai mare, cu atat este mai greu de restituit, aspect de care se va tine cont in momentul alegerii unei solutii. La amanet, daca bunurile amanetate nu sunt recuperate, vor fi vandute. Prin urmare, riscul de a pierde anumite bunuri de valoare este mai mare, in cazul in care persoana se afla in imposibilitatea de a plati imprumutul.

Neplata creditului la casa de amanet nu atrage consecinte pe termen lung

In momentul in care suma de bani nu este restituita unei case de amanet, recuperarea bunurilor amanetate nu va mai fi posibila. In astfel de cazuri se considera ca bunurile au fost cedate in totalitate casei de amanet, iar persoana creditata nu va suporta nicio consecinta.

In cazul IFN-urilor, asemenea institutiilor bancare, atunci cand finantarea nu este restituita la timp, se recurge la raportarea rau platnicului la Biroul de Credite. Cat timp exista o astfel de inregistrare pe numele unei persoane, aceasta nu mai poate lua un alt imprumut, deci consecintele se vor vedea pe termen lung.

Cu toate acestea, IFN-urile asigura comunicarea cu clientii si reesalonari, astfel incat fiecare imprumut sa poata fi platit la timp. Totodata, anumite bunuri cu valoare mare se pot pierde pentru totdeauna in casele de amanet, deci ideea de a nu le recupera nu este o solutie.

Adauga comentariu