Craterele orasului afecteaza micile afaceri ale Clujului

Santierele Clujului nu ii exaspereaza doar pe soferii care petrec, de prea multe luni, prea mult timp in trafic. Sapaturile fara nicio logica ii afecteaza si pe comercianti, care se plang ca de cand trotuarele au devenit o amintire in Cluj-Napoca si numarul celor care le calca pragul magazinelor a scazut drastic.

In acest caz se regasesc farmaciile, buticurile, magazinele alimentare, cele second-hand si covrigariile. Practic, orice afacere care are, in aceasta perioada, ghinionul de a avea, intre usa de la intrare si clienti, un transeu.

Sa stiti ca da”, raspunde o vanzatoare la intrebarea “va incurca santierele afacerea?”. In magazinul alimentar de pe strada Motilor, acolo unde femeia lucreaza, numarul clientilor a scazut drastic in ultimele saptamani. Asta in ciuda faptului ca numarul locuitorilor orasului a crescut considerabil odata cu inceperea noului an universitar.

Oamenii intra la noi direct din strada, de pe trotuar. Si daca nu mai exista trotuar, nu mai sunt nici clienti. Toata lumea evita zona asta”, spune femeia.

Acelasi raspuns e oferit de toti comerciantii care se afla in zona lucrarilor din ultimele luni. Incasarile afacerilor lor au scazut din cauza craterelor sapate in fata magazinelor.

Luna trecuta a fost cea mai slaba”, spune proprietara unui magain second-hand de pe Motilor. “Stam aici cate opt ore si ascultam cum se sapa, cum se sparge, cu magazinul gol”, completeaza ea.

Trotuarele de pe strada Motilor au disparut acum cateva saptamani bune, iar locul lor a fost luat de santiere. In prezent, pietonii circula pe carosabil, facand slalom printre utilajele muncitorilor si masinile parcate neregulamentar in zona. 

Adauga comentariu