Crater adânc de 3 metri pe drumul național Dej – Baia-Mare. Șoseaua a fost modernizată acum 9 ani - VIDEO

O bună porțiune din DN1C, între Dej și Baia-Mare, s-a surpat în urmă cu câteva săptămâni, formându-se un crater adânc de trei metri în carosabil. Incidentul s-a produs în Pasul Mesteacăn, la limita dintre județele Sălaj și Maramureș, iar ciculația rutieră se desfășoară cu dificultate în zonă.

Lucrările de reabilitare a DN1C între Dej și Baia Mare – în valoare totală de 241 milioane de lei plus TVA – au debutat în urmă cu 9 ani, fiind executate de FCC, o companie cu capital spaniol. Cu doar câteva luni înainte de finalizarea lucrărilor, au apărut și primele fisuri în asfalt, informează dej24.ro.

Constructorul a încercat să remedieze problemele apărute prin turnarea unui nou strat de asfalt. Soluția găsită a avut rolul de a acoperi crăpăturile, însă nu au fost executate lucrări care să elimine cauza fisurării stratului de asfalt. Nu după multe luni, crăpăturile au reapărut, iar circulația rutieră a fost închisă pe un sens de mers o perioadă destul de lungă de timp.

În urmă cu câteva săptămâni, inevitabilul s-a produs, iar o bună bucată din DN1C, în zona Pasului Mesteacăn, a luat-o efectiv la vale și s-a format un crater adânc de trei metri. Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate în zonă, conducătorii auto fiind nevoiți să ocolească uriașa groapă apărută în carosabil.

Adauga comentariu