A crăpat un drac! Jurnalistul Horia Eugen Cristea scrie despre "eroarea tactică" a lui Marcel Ciolacu de tentativă de "linşare politică a jurnalistului de investigații Liviu Alexa"

"Vocea Clujului" publică, sub semnătura jurnalistului Horia Eugen Cristea un material plin de informaţii din subteranele vânzării PSD Cluj către "proromânul" Ucu Rus al lui Beşa din Urişor şi amicii săi de blat politic, de către omul pus să "interâmeze" filiala clejeană, după fostul şef interimar al acesteia, jurnalistul Liviu Alexa, a intrat în conflict deschis cu preşedintele interilar al PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a refuzului de a îi reprimi în partid, conform statutului, pe deputaţii traseişti Itu şi Nasra. Reproducem ca atare materialul:

Cu Alexa Liviu am o relație ciudată. Nu sunt fanul lui, dovadă stau zeci de articole în care l-am atacat brutal. Scrie bine totuși. Altfel, curățenia pe care a făcut-o la filiala PSD Cluj, o făceam și eu.

Anca Ciubăncan e o tipă ok. Cuplul Ciubăncan-Alexa, arată ca mișcare de stradă antisistem ce amintește de mișcările curate dinaintea USR. PSD se mișcă, e vioi, are spirit. Nu are poziția ghiocel cu care ne-a obișnuit.

Am lăsat să treacă 2-3 nopți de la puciul lui Ciolacu la Cluj. Parașutarea lui Ghiță Simion ascunde de fapt, în opinia mea, mișcarea Mihnea Stoica președinte PSD Cluj.

Ok, un tip fără charismă, disciplinat, stilul vechi. Tocilar omul. Dar ce trebuie pentru un PSD de 5 la sută cu indulgență la Cluj.

Realizările istorice de până acum, vor propulsa PSD pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie. In background-ul sau, realizarile par cu adevarat istorice, nu ?

Ghita Simon e un politician neascultat nici macar la el in Maramures. Mi-au zis doi primari importanti din Maramu ca Simon e un om slab, fara realizari notabile. Ultima oara , la europarlamentare, tot el a fost trimis sa “ghideze” Clujul si l-a ghidat asa de bine incat au pierdut mai rau ca niciodata.
Simon nu are de gand sa faca alegeri libere la Cluj, nici macar sa le faca deocamdata. Vrea sa temporizeze totul pana la locale cand are de gand sa il aburce pe scaunul de presedinte pe Mihnea Stoica, fost consilier al Corinei Cretu, aham, deci v-ati prins, un om de-al lui Rus. Mihnea Stoica e o incercare frumoasa de a ascunde rahatul ratarii filialei sub pres. Ultima oara cand Rus a pus un “tanar” pe post inalt in politica mare, ma refer la Patriciu Achimas ca ministru al Sanatatii, presa l-a tocat pana la os. Mihnea Stoica e o victima mai usoara pentru Alexa, nu rezista nici 3 zile el si familia lui la asaltul Pitbullului Alexa.. Dar ce sa faci, daca ii trebe politica, o sa o primeasca. Vad ca toti uita ce s-a intamplat acum 4 ani cand Liviu Alexa a nimicit in timp record 2 candidati ai PSD. Aurelia, in fata dezvaluirilor, a renuntat, Buzoianu a fost redus la procente minore spre final.
Apropo de Aurelia Cristea, ii servesc un cadou gratuit lui Alexa: luni seara, “impartialul” Simon s-a vazut la hotelul ala regal care arata ca o pensiune de tara cu Aurelia Cristea si alti membri Pro Romania. Pai, domnule Carcel Miolacu, asta e ideea de reconstructie – sa ii aduceti pe tradatorii din Pro Romania inapoi in PSD?
Candidatura lui Alexa la presedintia PSD, aia mare, nu ar trebui sa fie luata in ras. In spatele lui Alexa, se afla niste grei din PSD si culmea, iar asta e o mare surpriza chiar si pentru mine, se afla baroni din Sud si din Moldova, care il vor folosi drept proxy pe Liviut ca sa il curenteze pe Ciolacu. Am crezut ca in spatele lui Alexa sta Dancu, fiindca tot ii scria Alexa articole elogioase acum cativa ani. Dar nu. Dancu e chiar dusmanul trioului Alexa-Mladinoiu-Mocanu. Pe Alexa, e suparat ca de ce nu i-a spus de lovitura pusa la cale cu Dancila. Pe Mladinoiu, Dancu nu il suporta. Pe Mocanu, finul sau, Dancu vrea sa il puna la colt, sa ii dea o lectie. E ciudata aceasta implicare a lui Vasilica, nu de alta, dar PSD Cluj a fost la dispozitia lui atatia ani, de ce nu s-a implicat ca sa construiasca acolo de la zero, de ce ar vrea sa distruga putinul reusit de trioul asta? Va spun eu, v-am mai spus, fiindca Dancu are in el o rautate aparte care la el in sat, in Runcu, e oglindita perfect de expresia “ii ciudos”.
Primarii clujeni isi vor lua o noua teapa. Aparent, Ghita Simon le promite impartialitate, acces la decizii, pe la spate, se pregateste sa ii coaca un dosar penal primaritei din Chinteni, nuca tare de spart a PSD Cluj, despre care Simon stie precis ca e sursa principala a eternelor scandaluri din trecutul organizatiei. Daca o “face” pe Lucia Suciu, restul primarilor o sa inteleaga repede mesajul si o sa taca malc.
Alexa e sustinut puternic din penumbra de niste baieti din servicii si business. Ei au imaginat planul din vara cu Dancila, ei au reusit sa pastreze totul secret astfel incat grupul de la Cluj sa nu afle de proiectul Alexa. E o gasca conjuncturala cu care el s-a anturat in trecut in diverse zone. Si gasca asta stie ca e incontrolabil si letal cand se apuca de razboi. Va fi urcat in esalonul superior al PSD de un personaj neasteptat dintre greii partidului, care si-l va asuma pe post de pitbull oferindu-i un loc la Parlament, ca sa poata negocia pe viitor mai bine cu viitoarea conducere a PSD.
Simon va ramane pana la locale, asa cum va spuneam. Unu, pentru ca are nevoie sa isi securizeze pentru sine un loc la Camera Deputatilor si o va face pe Cluj. Apoi, pentru ca vrea sa mulgă pozitiile ramase eligibile la partid pentru Senat si Camera si pentru Primarii. Simon are niste probleme cu banii. Si vrea sa le rezolve de la Cluj în stilul vechilor psdisti. 8. Simon mai are un obiectiv: sa se asigura ca delegatii la Congres vor vota toti pentru Ciolacu. Daca Alexa ramanea, Clujul nu il vota pe Ciolacu, Imi pare rau, bai, Alexa, sa iti dau vestile astea proaste, chiar imi esti simpatic cu ce ai facut in ultima vreme, dar nu pot sa nu ma bucur ca PSD va reveni la 8 la suta. Acest partid trebuie sa dispara.

N.r. Nu-i pamflet. Liviule, dar fă și tu rost de niște lapte de capră, că mă intoxică PNL-iști de rit vechi migrați din alte partide suficient !

Adauga comentariu