Cozi infernale la taxe și impozite. Iar deasupra oamenilor tronează zâmbitor Emil Boc!

Oricine are de rezolvat probleme legate de taxe și impozite în Cluj-Napoca trebuie să își ia cel puțin o zi de concediu pentru că statul la cozile infernale durează, de cele mai multe ori, întreaga zi.

Cu toate că peștele pute rău, capul „răutăților” nu este în sediul din Piața Unirii, pentru că funcționarii de la ghișee îi tratează politicos și cu promptitudine pe cei care li se adresează. Capul este reprezentat de conducerea aleasă prin vot a Primăriei, de către primarul Emil Boc, cel care ar trebui să găsească o soluție pentru ca oamenii, în momentul în care iau un bon de ordine, să nu mai constate că au 104 persoane înainte la rând, că vor trebui să-și piardă întreaga zi pentru a-și plăti taxele sau pentru a depune diverse declarații pentru impozitare. 

La sediul Primăriei pentru taxe și impozite, din Piața Unirii nr. 1-2, tronează putoarea și iritarea oamenilor, prinși între mormanele de foi birocratice și între semenii lor mai în etate, unii dintre ei certați cu apa și săpunul. Iar peste toate, triumfal, din ecranul pe care se afișează numerele de ordine, zâmbește bonom domn’ primar, dintr-o filmare fără sunet, din care nu se înțelege nimic, în afară de mesajul subliminal că Bocu’ nost’ e aproape de cetățeni, că e printre oameni, dintre oameni și pentru oameni!

Dacă primarul ar fi cu adevărat preocupat de binele celor care l-au ales (într-un procent covârșitor), poate că într-unul din spațiile libere ale Primăriei ar putea amenaja ghișee suplimentare pentru a degaja sediul de pe Moților de aglomerația infernală. 

Într-un municipiu mare și bogat precum Cluj-Napoca este de neacceptat ca cetățenii să mai formeze încă cozi ceaușiste pentru a își achita obligațiile față de bugetul local sau pentru a își rezolva diverse probleme care țin tot de birocrația specifică taxării și impozitării. 

Poate că în anul de grație 2017, atunci când municipalitatea ne ia banii, ar trebui să ne ia doar banii, nu și demnitatea! Pentru că să pierzi o zi de muncă stând inutil la o coadă este o umilință pe care niciun locuitor al Clujului de 5 stele - e drept, căzătoare! - nu ar trebui să o îndure. Iar dacă domnul primar Boc nu poate - deși au trecut 12 ani de când conduce destinele Clujului - să rezolve problema aglomerației, specifică orașului nostru (indiferent că vorbim despre traficul rutier sau despre traficul spre ghișeele municipalității), poate că ar trebui să facă un pas lateral și să lase pe oricine altcineva să încerce o viitoare tură de 4 ani să miște puțin lucrurile care par împietrite de prea mult timp într-o neputință greu de suportat pentru noi, clujenii care stăm la cozi la ghișee și în drum spre ele. 

Comentarii

NuMs

15.02.2017 18:23

> Oricine are de rezolvat probleme legate de taxe și impozite în Cluj-Napoca trebuie să își ia cel puțin o zi de concediu pentru că statul la cozile infernale durează, de cele mai multe ori, întreaga zi.Sau ar putea sa le plateasca pe ghiseul.ro?

Gerula

15.02.2017 21:14

Nu am nimic personal cu oamenii, dar lipsa de carte, neadaptarea la mediu social, faptul că suntem pe ultimul loc în Europa la nr. persoane care au utilizat un calculator...., își spune cuvântul. Durează cam 10 minute deschiderea unui cont pe ghișeul.ro, ai nevoie doar de CNP și datele din buletin și ai afișate în contul tau toate taxele și impozitele datorate (locale și la ANAF). Plățile se pot face instant cu orice card bancar. Dar efortul de a face orice exercițiu intelectual, pe acelasi palier cu disponibilitatea de a face un minim de efort fizic - suntem poporul cel mai leneș din Europa, cu cea mai mică cantitate de săpun și pasta de dinți pe cap de locuitor - e mare. Spor la stat la cozi...

16.02.2017 13:01

,,suntem poporul cel mai leneș din Europa, cu cea mai mică cantitate de săpun și pasta de dinți pe cap de locuitor​'' - Aici te incluzi si tu, vajnic roman nalt ca bradu' ....ost ca gardu'!! Ce drept ai tu sa judeci oamenii batrani ca stau la cozi?! In primul rand ca nu toti au 2000 lei minim sa-si ia laptop (mai ales cei cu 400 lei pensie), apoi nu oricine stie sa foloseasca un laptop, ca pe vremea cand oamenii aia erau tineri nu era ,,tehnologie''. Apoi oamenii in varsta, se stie, nu prea mai au capacitatea de a invata si multi dintre ei stau prost cu vederea! Apoi, si nu in ultimul rand, sa-ti fie rusine ca faci astfel de afirmatii, ca si in familia ta ai batrani care nu stiu sa-si faca un cont pe ghiseu.ro! Cam multe de spus, mai ,,tinere frumos si liber'' (de neuroni)!

Gerula

21.02.2017 15:16

Unde am zis eu de oameni bătrîni, b_ __e, oricum voi și cei că tine ne-ati ținut în comunism 50 de ani...,

marcu corina

16.02.2017 11:35

Oamenilor in etate le place aglomeratia , asa simt ca traiesc.

Adauga comentariu