COVID-19/ Linii telefonice suplimentare la DSP Cluj

Direcția de Sănătate Publică Cluj urmează să pună în funcțiune 10 linii telefonice suplimentare dedicate pacienților pentru gestionarea cazurilor de infectări cu coronavirus. În contextul creșterii numărului de cazuri de infectări în Cluj și nunmărul apelurilor telefonice înregistrate la DSP a crescut constant, situație în care mulți pacienți au semnalat lipsa de comunicare din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj. 

La mai bine de 8 luni de la declanșarea pandemiei, în condițiile unui nou val de infectări, Instituția Prefectului Județului Cluj a anunțat recent suplimentarea liniilor telefonice pentru pacienții covid. 

În acest sens urmează să fie pregătiți un număr de zece voluntari care să răspundă solicitărilor clujenilor care sună la DSP. Conform prefectului Clujului, cele zece linii suplimentate la call-center-ul organizat la ISU vor fi disponibile din această săptămână.

„Vor funcționa acolo zece voluntari pentru a răspunde în permanență la solicitările tot mai numeroase care vin pe adresa DSP-ului. 

Sunt nenumărate apeluri, oamenii sună și întreabă ce au de făcut, iar, din păcate, în momentul acesta, liniile telefonice DSP sunt sufocate, nu au cum să facă față. 

La 350 de pozitivi pe zi sunt 350 de anchete epidemiologice, ori 4-5 contacți fiecare, înseamnă peste 1.200 de telefoane în fiecare zi.

E fizic imposibil să faci asta oricâți oameni ai avea și atunci încercăm să găsim soluții pentru că cineva trebuie să răspundă la telefoane, oamenii trebuie informați", a declarat prefectul Mircea Abrudean.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 355 de persoane infectat cu noul coronavirus, număr cu care județul a ajuns din nou în topul clasamentului la nivel național, după numărul de infectări, după Capitală. De asemenea, județul Cluj a trecut de 5 cazuri/1.000 de locuitori și se află pe locul doi în România cu cea mai ridicată rată a incidenței infecțiilor cu coronavirus.

 

Adauga comentariu