Afacerea zilei

Cosul cu fructe la birou, o afacere sanatoasa

Cinci tineri ardeleni au pus bazele unei afaceri inedite la Cluj: livreaza cosuri cu fructe la birouri. O metoda simpla si la indemana oricarui manager de a-si motiva angajatii si de a incuraja adoptarea unui stil de viata sanatos.

Snack Box si-a inceput activitatea in iunie anul trecut cu 4 clienti din zona IT&C, iar in momentul de fata deserveste in mod curent 31 de firme, unora le livreaza chiar zilnic.

„Avem si firme micute, de 8-10 angajati, dar si companii cu 300-400 de angajati”, spune Marius Chirila.

Cumparaturile le fac zilnic, la ora 5 dimineata, iar livrarile incep la 8. Nu e o munca usoara, dar tinerii au devenit dependenti de primirea care li se face de fiecare data cand ajung cu cosurile la destinatie.

„Unei firme mari din IT ii ducem 145 de kilograme de fructe pe saptamana. Cele mai multe firme aleg sa ne solicite de doua ori pe saptamana, luni si miercuri. Sunt zile in care avem si 20 de comenzi”, spune Mihaela Ancau.

Desi a debutat ca un serviciu oferit in special firmelor de IT, Snack Box are solicitari din cele mai diferite domenii de activitate, de la firme de consultanta, aparatura medicala sau arhitectura.

 „Ne axam preponderent pe fructele de sezon, pentru ca sunt mai accesibile si mai gustoase. Colaboram cu mai multe depozite pentru a ne asigura ca alegem cele mai proaspete si mai gustoase fructe”, spune Mihaela Ancau.

Snack Box ofera 110 % money back guarantee, ceea ce inseamna ca, daca nu e multumit de serviciu, din orice motiv, clientul nu trebuie sa il plateasca si, in plus, un cos de fructe va fi donat unei societati caritabile alese de acesta.

„Clientii nostri stiu deja ca aspectul fructelor nu e cel mai relevant. Multi prefera fructele romanesti pentru ca sunt mai naturale, desi nu sunt la fel de frumoase ca cele din import. Ceea ce ne bucura e faptul ca, odata ce am stabilit o colaborare, relatia continua fara intrerupere, iar comenzile sunt in crestere”, declara Marius Chirila.

Preturile pentru un cos variaza intre 35 lei si 100 lei, in functie de cantitate si de sortimentele solicitate. Majoritatea comenzilor sunt, insa, personalizate pe nevoile si dorintele clientilor.

„Am avut un client care, dupa ce a aflat de serviciul nostru, l-a privit ca pe o idee buna, dar a considerat ca e mai practic sa se aprovizioneze singur. Dupa o saptamana a apelat la noi si de atunci il avem in portofoliu”, spune Mihaela Ancau.

Intr-o societate din ce in ce mai preocupata de un stil de viata sanatos, din ce in ce mai educata in privinta impactului alimentatiei asupra sanatatii, cosul cu fructe de pe biroul angajatilor reprezinta o excelenta metoda de motivare nonfinanciara si portia de sanatate care te incarca cu energie si buna dispozitie. Sunt lucruri mici, care fac diferenta si se reflecta in gradul de satisfactie si ulterior in rezultatele muncii echipei.

sursa foto: Snack Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *