Cosmin Puris, membru de vaza al APPC, este jurnalistul-facturist mentionat in referatul DNA Cluj

Dragi jurnalisti, stim ca stiti de mai bine de o luna cine e "Cosmin (reprezentant al Editurii Napoca", cel care apare mentionat atat de suav in referatul DNA Cluj in dreptul cazului de spaga luaga fara jena de consilierul judetean Ioan Petran. Dar nu toti clujenii stiu despre cine e vorba.

Asa ca ne-am gandit sa lasam aceste randuri pentru secolele ce au sa vie.

Cand or creste pruncii clujenilor si l-or avea profesor la Jurnalistica pe "Cosmin", sa stie si bietii de ei ce mare jurnalist a fost baiatul asta. Nu arunca nimeni cu piatra, nu e nimeni virgo-intact, dar nici specimene precum "Cosmin" nu trebuie sa ramana ascunse posteritatii. Mai ales cand isi dau cu parerea despre deontologie si lege, pe de o parte, iar pe de alta parte, umbla cu facturica de publicitate la incasat reclama si la luat comisioane.

 

In referatul DNA ce-l desconspira acum o luna pe consilierul judetean spagar Ioan Petran, apar frazele:

"Astfel, din probele de la dosar rezultă că suspectul Petran Ioan s-a despărţit de suspectul Davidescu Gabriel în jurul orei 14.00, iar la orele 14.37, respectiv 14.45, a luat legătura cu numitul Lupuşor Călin, căruia i-a efectuat o plată de 2.000 euro pentru materiale publicitare din campania electorală în derulare şi cu numitul Cosmin (reprezentant al Editurii Napoca), căruia i-a plătit mai multe facturi. De asemenea, în cursul zilei următoare, suspectul Petran Ioan a achiziţionat un telefon iPhone S 5 GOLD, al cărui preţ de piaţă este de 3.000 lei“, se arată în referatul DNA".

 

Sigur ca cititorii neavizati nu au habar de faptul ca, si asta e de notorietate in breasla jurnalistica, ziaristul Cosmin Puris umbla cu facturierul intr-un buzunar si scrie cu pixul din celelalt buzunar. Presarii stiu asta de ani de zile.

E insa timpul sa afle ca singurul Cosmin de la editura Napoca ce ar fi putut discuta cu consilierul judetean Ioan Petran (PNL) este doar jurnalistul Cosmin Puris, de la ziarul Faclia, unde el are doua calitati: una de scriitor la ziar si alta de incasator-poansoanator reclama politica mascata, advertoriale, limbi in cur, orice-uri numai sa iasa comisionul.

Practic, dupa ce a luat spaga de la UTI, Petran si-a sunat in cel mai induiosator fel colaboratorul, pe Cosmin Puris de la editura Napoca, ce editeaza ziarul Faclia, si i-a platit nu una, ci mai multe facturi.

 

Si cum stim noi, dragi clujeni, ca e vorba despre el? Vorba aia, dovada, dovada, Alexa! Pai, ia sa citim cine apare in indexarul martorilor ce au dat declaratie in dosarul multispagilor Uioreanu-Petran:


La pozitia 29, martorul Puris Nicusor Cosmin apare ca semnatar pe 16 iunie 2014 al nu mai putin de 9 file de dosar. Fain, nu?

Ditamai realesul in Colegiul de Conducere al APPC, deontologul, trimitatorul la principii, l-am numit pe Puris Nicusor Cosmin, el este putin martor in dosar, calitate inofensiva de altfel, dar care releva cat de putrezi si ipocriti sunt cei ce l-au ales in conducerea APPC.

L-ati injurat pe Alexa ca vrea sa va ia asociatia, ati oracait despre importanta absentei oricarei legaturi a jurnalistului cu practicile necurate ale incasarii de reclama sau a oricarei legaturi cu politicienii (apanajul hulitilor patroni de presa, mnuuu?), si, cand colo, ce sa facturezi? aaa, scuze, ce sa vezi, Purisul este un sereleu uman in toata regula, disciplinat al dracu', da si facturi!

Sa citim asadar cum arata, de exemplu, un articol onest de 500 de euro. Pe factura! Deontologie, TVA, Profesionalism - Nufarul Faclia!

 

Desigur, daca mai doriti, mai puteti revedea cum a decurs contractul "jurnalistic", demn de principiile APPC, intre Cosmin Puris si Ioan Petran. Luna de luna, Demnitate, Deontologie, Dero si la gara!

 

Onorata conducere APPC,

Solicit o pozitie. Stiu, sunteti tari ca fularul cand e vorba de Dumitru Graur. As vrea sa vad in ce pozitie veti sta acum.

 

Cu respect,

Alexa, ala care vrea sa puna laba pe APPC-ul vostru imaculat.

 

PS: Ca sa nu iasa vorbe, am alocat 100 de euro #pebaniimei pentru promovarea acestui material in feed-urile a peste 80 000 de clujeni. Ca tot ii place lui Puris reclama.

 

Comentarii

nicos

24.06.2014 21:40

Demisia !

tibi

25.06.2014 07:53

Foarte frumos! Afara cu porcusoru'!

Adauga comentariu