Coronavirusul bagă ”în carantină” Congresul PSD. Acesta se amână din cauză de consecințe greu de cuantificat

De teamă să nu-i fie virusat Congresul, Marcel Ciolacu amână adunarea de sâmbătă, pentru o dată mai sigură. Nu știm dacă din punct de vedere viral, sau al jocurilor de culise personale.

Cert este faptul că evoluțiile privind creșterea numărului de persoane aflate în izolare la domiciliu și în carantină, și punând ân balanță și datele oficiale privind anumite anchete epidemiologice aflate în desfășurare, au dus conducerea interimară a PSD la concluzia că nu sete cazul să aibă loc la București o întrunire a mai multor oameni din toată țara - întrunirea putând-se transforma într-un risc de infectare la nivel național care nu se poate asuma.

La scuze sunt băgate și atribuțiile majorității delegaților, șefi de primării și de consilii județene, care fac parte din diverse Comitete și Comiții de Situații de criză care ar necesita prezența lor la locul de muncă și nu la un Congres la care nu se știe sigur dacă cine concurează și câștigă.

Motiv penru care s-a cerut demobilizarea filialelor din teritoriu de la activitatea de stabilire a delegaților. Ca o paranteză, avem o veste vună pentru Marcel Ciolacu, filiala Cluj a PSD s-a demobilizat de dinaainte de a fi mobilizată, în semn de ”respect” și adâncă prețuire pentru interimarul impus de la ”centru”, Ghiță Șimon, și a trădătorilor Itu și Nasra, reprimiți în filială pe ușa din dos, precum și față de cel care a înlesnit toate acestea, Marcel Ciolacu.

Tot din motive de posibili muci și roșu în gât (deși nu ar fi cazul, roșul fiind culoarea tradițională a PSD), se amână și CEx-ul de vineri.

"Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate.

Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.

Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice", se arată în comunicatul dat publicității de stiripesurse.ro.

PS: Vom reveni cu amănunte de la penibila ședință a Filialei Cluj de stabilire a delegaților pentru amânatul Congres al PSD.

Adauga comentariu