Corinei Crețu i s-a dat startul campaniei electorale la Cluj

După cum am anunțat, că era prea vizibil și ne știm prea bine marfa, Transilvania Leaders s-a transformat în jucăria politică a lui Ioan Rus din Urișor. Demonstrația ne-a făcut-o ieri, când oamenii de afaceri din Transilvania Leaders și-au deșertat portofelul pentru a organiza un eveniment festiv dedicat Centenarului.

Evenimentul a fost un bun prilej pentru Comisarul european pentru Politici regionale, Corina Crețu, să facă declarații politice pe teme terne, arhibanale și arhicunoscute, simple locuri comune politice, preluate de Agerpres. Și un bun prilej pentru a apărea în public, împreună, oamenii care fac din Cluj-Napoca, o Republică Autonomă: președintele-rector și rectorul-președinte al Universității Babeș-Bolyai al Academiei Române, Ioan Aurel Pop – pe care Ucu Rus și-l pregătește să fie președintele său personal al României -, fostul premier Victor Ponta, Ioan Rus Însuși, piti primarul Emil Boc (apărut pe acolo să legitimeze cât de în opoziție e el cu fostul său dușman de dat din gură, că numai pentru că, vezi, Doamne: “comisar-fonduri-europene-atragere”, în cât timp i-a mai rămas Corinei Crețu să “dea” ceva, este deja mult prea târziu), ex-miniștri, parlamentari, oameni de afaceri (cu multe portofele de muls), universitari (cu multă imagine de muls), reprezentanți ai administrției locale – nici un fel de populime, cea căreia trebuia să i se adreseze Corina Crețu. Sau nu?

Nu, că paranghelia s-a făcut să ne arate Ucu Rus cât de în cărți este și de câtă vigoare financiaro-politică mai dispune. Și, oricum există papagali de presă care abia ce au așteptat să preia de pe Agerpres inutilele cuvinte spuse și să relateze „de la fața locului”, fără să traducă interesele celui mai tare șef de Uniune a Asociațiilor Studenților Comuniști (comuniști, nu capitaliști) din România pe care l-a dat Urișorul (un fel de Someșeni al Dejului).

În fine am aflat ceea ce știm noi mai bine decât madam Crețu: că nu e cazul să părăsim calea europeană. Ex-egeria lui Collin Powel crede că noi am uitat cum a pus umărul cu șleahta USL fix la deraierea României de la calea sa europeană. Sau are impresia că am uitat cine este plăgarul mitoman Victor Ponta, ori încuiatul Ucu Rus și cât rău a produs românilor și României partidul anti-european din care ei s-au desprins numai pentru că nu mai sunt relevanți, sau îi încurcă pe alții care dețin acum pâinea și cuțitul guvernării… Așa că, mai ușor cu apartenența la familia europeană a acestei părți a Grupului Infracțional Organizat care a creat Uniunea Stalinist Leninistă – grupul acela pe care Ucu l-a părăsit rapid că “e prea în vârstă să facă închisoare pentru alții”. Dar, stai, printre acei “alții” se număra și Victor Ponta, marele său amic de azi… Asta ca să înțelegeți cât de proști ne cred acești șmecherași!

Singura informație de notificat din ceea ce a spus Crețu este că România a beneficiat de 45 de miliarde de euro din 2007 încoace, din partea UE și a contribuit cu doar 15 miliarde – aviz neterminaților care urlă cum am ajuns slugile altora.

În rest am aflat că luni, Corina Creţu se duce la Oradea să inaugureze un pod peste Criş, proiect în valoare de cinci milioane de euro, pod gata inaugurat – asta dacă nu a fost doar un exercițiu de imagine al primarului Ilie Bolojan.

Adauga comentariu