Coral Impex mai rezistă o vreme...

După 13 ani de „domnie”, Coral Impex încă rezistă. Deși anul trecut contracut cu firma de deratizare a expirat, ea încă mai oferă servicii în Cluj și o va mai face o vreme. De ce? Pentru că la finalul anului trecut Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Ulterior, Coral Impex SRL a contestat lictiația, așa că, de voie, de nevoie, Primăria a fost nevoită se îi prelungească contractul pentru 90 de zile. Acest lucru se întâmpla în februarie și cum acel termen de 90 de zile e pe cale să expire, aleșii locali se vor întruni mâine pentru aprobarea unei noi prelungiri.

Între timp, primăria mai are de rezolvat niște probleme. Cum recent Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor i-a cerut primăriei să corecteze o parte din caietul de sarcini privind licitația de atribuire a contractului de dezinsecție, consiliul local nu are de ales decât să se supună.
Între timp, Coral Impex tronează pe străzile Clujului, așa cum o face de 13 ani.


Primul contract l-a câștigat în 2006 prin licitație deschisă. Pe atunci, contractul a fost semnat pentru o perioadă de patru ani. La expirarea lui a fost organizată o nouă licitație pe care a câștigat-o tot Coral Impex SRL. Și tot așa, timp de 13 ani au urmat licitații, prelungiri, apoi alte licitații, până anul trecut când primăria a organizat o nouă licitație, de data aceasta contestată. Valoarea contractului este de peste 72 de milioane de lei și se întinde pe o perioadă de... ATENȚIE!... 8 ani!

Doar că acum, licitația e blocată de firma condusă de Alexandru Badea. Înființată în anul 1993, firma Coral Impex SRL a declarat în 2017 o cifră de afaceri de peste 24 de milioane de lei, un profit de aproape un milion jumătate de lei și un număr mediu de 217 angajați.

Adauga comentariu