Copiii fac slalom printre mașini pentru a ajunge la școală. Domnule Boc, unde sunt parking-urile din Mănăștur promise? VIDEO - FOTO

Aleea Peana din Mănăștur se tranformă în fiecare dimineață într-un furnicar de părinți, bunici și elevi care se îndreaptă spre cele două școli, Școala Octavian Goga și Școala Ion Creangă. Copiii sunt nevoiți să circule pe carosabil, luptându-se cu mașinile pentru un loc de trecere. Trotuarele sunt blocate de mașini, astfel că singura soluție pentru copii este să folosească strada. Între timp și mașinile care vor să folosească aleea se grăbesc, astfel că totul devine o adevărată luptă pentru teritoriu.

Mulți dintre copii sunt însoțiți de părinți, astfel că aceștia sunt pretejați, însă sunt și copii care merg singuri la școală, aceștia fiind mult mai expuși. Copiii aleargă, se grăbesc și nu sunt întotdeauna atenți la mașini.

Părinții au făcut numeroase sesizări către municipalitate să găsească soluții pentru a proteja copiii, însă acestea au rămas fără răspuns. Un părinte a solicitat ca accesul mașinilor să fie restricționat dimineața între 07:30 și 08:30 atunci cân merg copiii la școală. Părinții sunt nemulțumiți de această situație și consideră că siguranța copiilor este pusă în pericol și nimeni nu pare să ia măsuri.

 

Dacă nici siguranța copiilor nu reprezintă o motivație destul de puternică pentru primarul Boc, nimic altceva nu îl va impulsona să contruiască parkinguri. S-a ajuns la ceastă situație din cauza lipsei parkingurilor din cartierul Mănăștur. Cel mai mare cartier al Clujului se confruntă cu o lipsă acută a locurilor de parcare, iar primăria nu a reușit încă să construiască nici măcar unul din cele multe parkinguri promise pentru cartierul Mănăștur. 

Adauga comentariu