Copiii din satele defavorizate au învățat să își confecționeze jucării din materiale reciclabile

În perioada 23 octombrie – 7 noiembrie 2019 au avut loc evenimentele poiectului de educație prin cultură, VIAȚA SECRETĂ A CELOR MAI NEAȘTEPTATE OBIECTE, organizat de Asociația Magic Puppet, din Cluj-Napoca. Proiectul a însumat realizarea și prezentarea unei producții originale de spectacol pentru copii cu vârsta de peste 3 ani și conceperea unor ateliere de creație dedicate copiilor din zonele rurale ale județelor Cluj și Mureș: Lechința, Panticeu, Așchileu Mare, Cipău, Ceanu Mare, Suatu.

Atât spectacolul, cât și atelierele realizate de echipa artistică, au fost conectate prin tema educativă pe care au promovat-o tinerilor spectatori și participanți: cum să ne construim singuri jucării din obiectele obișnuite de care dispunem?

Inițiativa VIAȚA SECRETĂ A CELOR MAI NEAȘTEPTATE OBIECTE a fost realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Avanpremiera spectacolului de teatru a avut loc în data de 26 octombrie, la Cinema Mărăști (str. Aurel Vlaicu nr. 3), iar premiera în data de 2 noiembrie, la Cinema Dacia (str. Bucegi 11). Cele 6 ateliere dedicate copiilor din zonele rurale, precum și reprezentațiile de spectacol în aceleași locații, au avut loc între 23 octombrie - 7 noiembrie. Beneficiarii proiectului, însemnând copii, părinți și educatori, din localitățile menționate au fost într-un număr de peste 700 de persoane: peste 150 de participanți la cele două reprezentații de spectacol la Cluj-Napoca, peste 600 de spectatori la cele 6 reprezentații gratuite în comunitățile rurale multietnice defavorizate cultural din județele Cluj și Mureș, din care cca. 400 au participat la atelierele creative susținute de echipa artistică. 

Asociația Magic Puppet este o organizație non­profit care are ca prim scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice, folosind multiple mijloace de comunicare și implementarea, dezvoltarea și derularea unor proiecte / programe / activităţi comunitare, locale, regionale, euro­ regionale, menite să susţină dezvoltarea artistică, socială, culturală, educativă şi instructivă. Asociația Magic Puppet este singura asociație culturală din Cluj ce produce spectacole 100% interactive.

 

VIAȚA SECRETĂ A CELOR MAI NEAȘTEPTATE OBIECTE - O producție Magic Puppet (2019), proiect cofinanțat de AFCN

  • de Alexandra Felseghi
  • regie: Adina Lazăr
  • distribuție: Andreea Ajtai/Oana Tamaș, Dragoș Lupău/Bogdan Gontineac
  • scenografie: Florin Suciu
  • muzică: Max Anchidin
  • grafică: Paul Mureșan

Parteneri: RDT Print Center și Eventbook

Partenerii evenimentelor în deplasare: Școala Gimnazială Iernut, Școala Gimnazială și Grădinița cu program normal Cipău, Școala Gimnazială și Grădinița cu program normal Lechința, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Panticeu, Școala Gimnazială Așchileu Mare, Școala Gimnazială Suatu, Școala Gimnazială Ceanu Mare, Școala Primară Bolduț, Școala Primară Iacobeni.

 

*Proiectul cofinanțat de AFCN nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Adauga comentariu