Copiii din Mărăști, nevoiți să se joace într-un parc murdar și dărăpănat, cu leagăne și topogane stricate

Locurile de joacă din cartiere sunt mult prea puține comparativ cu necesitățile clujenilor, iar multe dintre acestea nici nu pot fi numite locuri de joacă. Un clujean ne-a transmis poze ale unui spațiu situat pe strada Anina din cartierul Mărăști, care a fost cândva un loc de joacă, dar care acum a fost lăsat de izbeliște de cei care ar fi trebuit să îl îngrijească. 

Un așa numit loc de joacă micuț, murdar, vechi, dărăpănat...str. Anina nr.10, Cluj-Napoca...o nouă realizare de 5 stele a celui mai smart oraș din lume..

Așa cum se vede din poze, acest loc de joacă nu a mai beneficiat de mult timp de îngrijire corespunzătoare. Leagănele, topoganul și băncile trebuie înlocuite deoarece sunt stricate și nu mai pot fi folosite de către copii. Nici măcar un coș de gunoi nu există, însă cineva a agățat un sac de gunoi de un copac, măcar gunoaiele să nu fie aruncate pe jos.

 

Primăria are încheiate contracte cu două firme care sunt responsabile cu întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și a cimitirelor. De asemenea, în acest moment există și o licitație aflată în derulare în valoare de 40 de milioane de euro 

Până la semnarea noului contract, Dupex și Garden Center Group ar trebui să se ocupe de repararea aparatelor de joacă defecte, înlocuirea celor stricate, aplicarea de vopsea acolo unde este cazul, însă cele două firme nu reușesc să își respecte obligațiile contractuale. Să sperăm că firmele care vor câștiga noile contracte vor reuși să se ocupe de toate locurile de joacă, și așa mult prea puține. Îl invităm pe primarul Boc să le treacă și pe cele două firme pe lista rușinii celor care au contract cu Primăria dar nu își respectă obligațiile.

 

Adauga comentariu