Copiii din Cluj beneficiază de terapie prin artă pentru al 8-lea an consecutiv

ONG-ul Create.Act.Enjoy a dat startul la o nouă ediție a Terapiei prin Artă ce se va desfășura în perioada 17 august - 26 septembrie în 5 spitale din Cluj-Napoca. O noutate anul acesta este faptul că artiștii vor trebui să păstreze distanțarea fizică, însă acest aspect nu îi va opri să se apropie emoțional de copii. Tema de anul acesta este „vulnerabilitatea comună a oamenilor” și vrea să scoată în evidență nevoia oamenilor de a se susține unii pe alții.

Primul spital vizitat a fost Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”. Urmează la rând Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Recuperare, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor și Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca. Cei 20 de voluntari artiști care au ales să se implice anul acesta în proiect vor demara activități pentru pacienți și personalul medical. În plus, în fiecare unitate medicală vor fi instalate bibilioteci și vor fi organizate concerte în aer liber, video-uri educative sau motivaționale, ateliere creative difuzate în spații de așteptare, ateliere de comunicare în format filmat pentru personalul medical, instalații vizuale și muzicale interactive.

Printre cele mai interesante activități sunt „Rudă pentru o zi” - conversații telefonice cu persoane spitalizate și izolate, susținute de voluntari.

Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy are ca scop creșterea stării de bine în comunitate (well-being, în concepția specialiștilor internaționali). Activitățile artistice și creative propuse au rolul de a ameliora sănătatea psihică, emoțională și fizică a persoanelor de orice vârstă. Proiectul dorește să fie complementar eforturilor medicilor, pacienților și apropiaților acestora, din dorința de a spori efectele tratamentelor din spitale.

Adauga comentariu