Copiii de la „Luceafarul” reprezinta Romania la Mondialul de Fotbal Danone Nations Cup (galerie FOTO si VIDEO)

„Luceafarul” Cluj va reprezenta Romania la Danone Nations Cup, Campionatul Mondial al Copiilor. Dupa ce in iunie a castigat Cupa Hagi Danone, mandra de rezultatele fotbalistilor ei, Academia de Fotbal „Luceafarul” si-a prezentat echipele. Cea mai grozava: grupa 2005, cea care si pleaca spre New York, acolo unde, in perioada 22-24 septembrie, are loc marea competitie internationala.  Dar toate echipele au rezultate deosebite. 

In cadrul unei ceremonii oficiale, Marius Stan, presedintele Academiei de fotbal „Luceafarul”, a prezentat echipele si rezultatele lor: "Este vorba despre grupa 2004 care este vicecampioana nationala, grupa 2005 care a castigat cuba Hagi Danone si care maine (marti) va pleca in America, la New York, unde se va desfasura Campionatul Mondial. Este vorba despre cupa 2006 care este tot campioana nationala si grupa 2007, tot campioana nationala. Noi plecam cu ganduri foarte mari la New York, avem o grupa foarte talentata, de trei ani nu reuseste nimeni sa ne bata în Romania. Copiii acestia sunt tripli campioni nationali, în 2014, 2016 si 2017 si eu zic ca obiectivul nostru este sa ajungem in primele 4 echipe".

Antrenorul „Luceafarului” stie cele mai bine cate eforturi au depus copiii pentru a atinge asemenea performante. "Sunt copii care muncesc de la 4 ani. Au 12 ani. Sunt 6-7 ani de munca la varsta aceasta" a declarat Gigi Vinau, antrenorul baietilor. 

La Academia „Luceafarul” este legitimat si Matei Moraru, supranumit „micul Messi”. In varsta de 12 ani, venit anul trecut la echipa clujeana, este cel cel mai increzator in reusita echipei la Danone Nations Cup. "O sa incercam sa ne calificam in grupe si sa luam cupa. Nu am emotii, nu am de ce. Anul acesta a fost destul de greu, dar am reusit sa castigam" a spus Matei Moraru. 

Un alt fotbalist care promite este Denis Crisan. Mare speranta a Academiei „Luceafarul”, Denis a fost golgheterul anului si spera ca anul acesta sa repete perfromanta. "Eu sper sa luam si anul acesta locul 1 si sa fim cei mai buni. Astept cu nerabdare Campionatul si sper sa batem tot" a spus si Denis. In plus, tanarul fotbalist a anuntat ca are planuri mari si pentru anul acesta: "Daca o sa primesc multe pase si o sa joc si bine, sigur o sa fiu din nou golgheterul anului", a adaugat Denis Crisan.  

In prezent, Academia „Luceafarul” are 300 de fotbalisti organizati în 9 grupe de varsta, de care se ocupa, in total, 10 antrenori.

 

 

 

Adauga comentariu