Convenabilul ”parteneriat” dintre Mitropolia Clujului și un candidat PSD Cluj

Mitropolia Clujului a decis să se alăture Institutului Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca în lupta globală de eradicare a cancerului de col uterin. Astfel, ieri Catedrala Mitropolitană a fost iluminată în culoarea albastru-verzui, culoarea conştientizării cancerului de col uterin. Într-o stranie coincidență, este pentru prima dată când Mitropolia se alătură unor astfel de demersuri, tocmai în plină campanie electorală și exact când directorul medical al Institutului Oncologic, Patriciu Achimaș este candidatul PSD Cluj pentru Camera Deputaților.

Biserica Ortodoxă nu are voie să se implice în campania electorală, însă mereu au fost găsite astfel de ”portițe” prin care slujitorii Bisericii și-au manifestat susținerea pentru un candidat sau pentru altul. Se știe faptul că Mitropolitul Andreicuț este un susținător al lui Vasile Dâncu, ”român ortodox”, candidatul PSD Cluj pentru Senat. În 2016, Andreicuț a declarat că l-ar fi vrut pe Dâncu premier al României.

”Se stie de la sine, mitropolit ortodox fiind, as fi dorit un premier roman si ortodox. Adica, pe cine, ma veti intreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dincu, pentru ca corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea in minte dl Dragnea. Sigur, ca el a avut un rol deosebit in castigarea alegerilor, ii respectam personalitatea, dar facea mai bine daca il numea de pilda pe domnul Dincu", a spus Andrei Andreicuț în 2016. 

Iluminarea edificiilor importante din oraș cu diverse ocazii nu este o noutate, însă este pentru prima dată când Catedrala Metropolitană din Cluj-Napoca și-a schimbat culoarea. Este ușor de intuit implicarea lui Dâncu în organizarea acestui eveniment, mai ales că profesorul Vasile Dâncu este mândrul posesor al celei mai înalte distincţii a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană”, distincție oferită de Mitropolitul Andreicuț în 2016.

”Cred că Biserica Ortodoxă, şi în general Biserica, are nevoie de oameni care să lupte pentru credinţă, pentru a construi o nouă formă a credinţei, una care să unească mai mult comunităţile”, declara atunci Vasile Dâncu. Se pare că Vasile Dâncu și Andrei Andreicuț au reușit să creeze o legătură menită să le aducă amândurora beneficii. 

sursa foto: gazetadecluj.ro

Adauga comentariu