Diete

Controversatul regim Atkins

Principiul: Mancarurile grele sunt premise, in schimb hidratii de carbon sunt interzisi.

 

Caci: Pentru a prelucra grasimile, organismul are nevoie de glucoza. Daca aceasta nu-i este livrata prin alimente, organismul si-o “procura” prin descompunerea grasimilor proprii (rezervele sale de energie). In felul acesta “pernutele” dispar, afirma dieteticianul american Robert C. Atkins, care si-a facut public regimul in anii ’70.

 

Mancaruri specifice: Se compun din carne, peste, oua si branza. Din cand in cand, salata cu maioneza. Tabu sunt cartofii, pastele fainoase, orezul, produsele lactate (in afara branzeturilor), legumele, fructele, dulciurile si painea.

 

Eficienta: Pana la 1,5 kg pe saptamana (estimare).

 

Efortul: Relativ scazut. Este nevoie, practic, de o tigaie mare si de un macelar de incredere.

 

Parerea expertului: Acest program alimentar este in totala contradictie cu ultimele decoperiri facute de expertii nutritionisti. Hidratii de carbon sunt niste surse optime de energie, grasimile – in schimb – sunt o adevarata otrava pentru inima si circulatia sangelui. Cine se alimenteaza dupa teoria lui Atkins risca in plus o carenta de vitamine si de substante minerale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *