Controversata clădire de birouri de pe Virgil Fulicea s-a încadrat în... peisaj mai mult decât era cazul

Clădirea de birouri de pe strada Virgil Fulicea nr. 23 s-a încadrat mai mult decât era cazul în stilul arhitectural al imobilelor vecine. Situată între un imobil cu două etaje și o casă acoperită cu tablă, noua clădire și-a adaptat regimul de înălțime cu cel la blocului din dreapta, dar s-a și „asortat” la stilul de acoperiș al casei din stânga. După cum se observă în fotografie, pe latura situată chiar lângă casa cu acoperiș de tablă, constructorul a montat tablă care se potrivește perfect cu acoperișul. Doar coloristica este puțin diferită, însă liniile design-ului celor două bucăți de tablă se aliniază perfect.

Să ne amintim puțin despre modul în care a răsărit această clădire pe strada Virgil Fulicea. Șantierul s-a deschis în vara lui 2018. Primăria Cluj-Napoca a dat autorizație de construcție, dar fără să ceară și o cercetare arheologică. Între timp, beneficiarul proiectului a contractat servicii de cercetare arheologică pentru că așa prevede legea. Deși a ieșit la iveală o descoperire unică, și deși Comisia Națională de Arheologie a recomandat modificarea proiectului astfel încât descoperirea arheologică să fie vizibilă, lucrările au mers mai departe.

Imobilul a fost construit pe o suprafață de doar 97 mp, lipit de casele din stânga și din dreapta. Beneficiar este Tektum Arhitectură, administrată și deținută de arhitectul Tothfalusi Gabor.

Citește și: 

Descoperire arheologică UNICĂ în Cluj-Napoca, pe șantierul unei clădiri de birouri. Primăria a dat autorizație de construcție fără să ceară și o cercetare arheologică – FOTO & VIDEO

Adauga comentariu