Controale superficiale la Electric Castle. În jurul scenelor, pute maxim a marijuana

Filtrele la intrarea în festivalul Electric Castle sunt superficiale, anul acesta. Nu există verificare corporală deloc, iar gențile și rucsacii sunt controlați mai mult verbal. Participanții sunt întrebați dacă au parfumuri sau sticle asupra lor, oamenii de ordine mai aruncă o privire asupra conținutului rucsacului, îl verifică foarte puțin și manual, dar cam atât. E foarte ușor să introduci în festival sticle învelite de exemplu într-o pelerină sau un hanorac pus în rucsac. Poți să treci foarte ușor chiar și cu arme și droguri. Nici nu trebuie să te obosești să le pui în rucsac, e suficient să ai buzunare mai largi care să nu bată la ochi.

Nu e de mirare că la așa controale superficiale, în jurul tuturor scenelor miroase puternic a marijuana. Și e foarte posibil ca și alte droguri să fie consumate lejer, fără niciun stres.

Cum rămâne și cu mesajul pe care l-au transmis organizatorii înainte de festival? Și anume:

Respectarea regulilor impuse de organizatori este un prim pas pentru a preveni situații nedorite. Un control riguros al bagajelor e garanția că nimic periculos nu va intra în perimetrul festivalului, așa că e mai bine ca obiectele declarate interzise să rămână acasă, chiar dacă nu există intenția de a le folosi într-un scop negativ.

Drogurile sau orice substanță interzisă de lege nu trebuie să treacă de poarta festivalului, Electric Castle fiind un eveniment care nu are nevoie de ajutor pentru a crea euforie. Consecințele nerespectării regulilor încep cu excluderea din perimetrul festivalului, până la sesizarea autorităților.

Fiți mai atenți, băieți și fete din staff la oamenii pe care îi angajați la controale! Sau mesajul acela a fost doar de PR, de ochii lumii?

sursa foto: Facebook Electric Castle

Adauga comentariu