Contribuabilii clujeni s-au întâlnit cu reprezentanții ANAF: „Tot cei mari vor avea de câștigat și cei mici vor fi cuprinși de datorii”

În fiecare lună, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Cluj organizează întâlniri dedicate contribuabililor pentru a le oferi acestora informații referitoare la cele mai controversate teme. Discuțiile de luna aceasta s-au ținut joi, 11.07 și au oferit informații despre prevederile proiectului actului normativ privind facilitățile fiscale (măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii mai mari de un milion lei și anularea unor obligații accesorii), procedura de mediere și despre poprirea electronica. 

La întâlnirea din această lună au participat zeci de contribuabili care se simt luați de „fraieri” de ANAF. Deși au mers la „întâlnire” pentru a-și clarifica mai multe nelămuriri, contribuabilii au rămas cu multe întrebări fără răspuns. 

„Am avut așteptări precum mi s-a plasat informarea pe internet, să vorbim despre restructurarea societăților aflate într-un impas datorită datoriilor și strategia de mediere. Nu am primit toate răspunsurile pe care le-aș fi așteptat, sincer. As zice că strategia de restructurare, având în vedere că este peste 1 milion de lei îi lasă la o parte pe majoritatea contribuabililor mici. Așadar, tot cei mari vor avea de câștigat și cei mici vor fi cuprinși de datorii”, declară pentru Ziar de Cluj, un expert contabil. 

 

Adauga comentariu