Politica

Contre între Csoma Botond, liderul deputaților UDMR și Stelian Ion, ministrul ”pluserist” al Justiției: ”Abordează subiectul justiției ca un politruc!”

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, îi răspunde lui Stelian Ion, ministrul Justiției. Reacția lui Botond vine după ce ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a arătat deranjat de faptul că UDMR și-a permis să emită puncte de vedere cu privire la desființarea SIIJ. El cataloghează negocierile finale cu UDMR drept „nefericite”.

”Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat și să nu avem un dialog rațional, bazat pe argumente clare, care să expună situația reală.

Este de neacceptat ca ministrul Justiției să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului inițiat de dânsul și, în același timp, să ignore raportul Inspecției Judiciare, care semnalează niște probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor.

În mandatul trecut, în calitate de deputat, domnul ministru Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste.

Sper, însă, că de acum domnul Stelian Ion își va lua în serios atribuțiile de ministru al Justiției și nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază niște lozinci folosite în scopuri electorale”, a declarat Csoma Botond.

Ministrul Justiției, Stelian Ion a declarat joi seara, la Digi 24: „UDMR-ul, eu nu pot uita faptul că a fost de acord cu înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi că au votat în anii trecuţi pentru înfiinţarea acestei secţii. Acum au spus că sunt de acord cu desfiinţarea, dar condiţionat.

De fapt, despre asta este vorba, soluţia pentru a debloca proiectul de desfiinţare a SIIJ a fost aceea a acorda această garanţie, din punctul meu de vedere soluţie nefericită. Dar varianta era să nu avem desfiinţarea SIIJ şi între a nu avea desfiinţarea SIIJ, adică între un pericol cert, imediat, actual şi un pericol viitor, posibil, eu cred că trebuia să rezolvăm această problemă”.

„UDMR-ul a dorit în mod ferm şi, aş zice eu, fără a bate în retragere absolut deloc, a dorit un gen de garanţii, garanţii în ideea în care să nu existe vreodată abuzuri. E ciudat, pentru că Guvernul nu a susţinut această variantă a garanţiilor, a imunităţilor, pentru că cea mai bună garanţie o reprezint chiar actul de justiţie corect, chiar faptul că un judecător verifică legalitatea probelor şi dă o soluţie. De aceea, în proiectul plecat de la Guvern nu au existat aceste imunităţi şi am pledat împotriva lor în plenul CSM”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

UDMR Cluj, al cărui lider este Csoma Botond, au avut de a face cu corectitudinea justiției cu ocazia condamnării fostului viceprimar, Ana Horvath, ca urmare a unui dosar întocmit de către procurori DNA cu suport SRI în care s-a folosit google translate pentru înregistrările ambientale. În plus, acestea au fost prezentate truncheat.

CITEȘTE: Anna Horvath, după condamnarea din dosarul DNA: „Așa a început, acum 3 de ani, astăzi se împlinesc 1095 zile…”

CITEȘTE: EXCLUSIV REJUDECARE pentru dosarul în care Anna Horvath, fostul viceprimar al Clujului, a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *