Contracte pe banda rulanta de la Primarie pentru nevasta fostului sef al Postei Cluj

Societatea Rapid Pay prinde tot mai multe contracte de la Primaria Cluj-Napoca. Firma infiintata de doar doi ani a Ioanei Calin, nimeni alta decat sotia lui Ovidiu Calin, fostul sef al Postei de la Cluj, cunoscut pedelist, reuseste sa fie singurul ofertant al mai multor contracte ale Primariei. Astfel Rapid Pay incheie contract dupa contract cu municipalitatea prin procedura de achizitie directa.

La inceputul anului trecut trimiterea Scrisorii Primarului a usurat vistieria orasului  cu peste 100.000 de lei. Contractul a fost castigat de SC Star Storage SRL, care a subcontractat societatea SC Rapid Pay SRL. La finalul anului tot aceasta societate a primit prin incredintare directa contractul pentru distribuirea Scrisorii Primarului in valoare de 77.000 de lei.

Un alt contract, in valoarea de 22.500 de lei s-a incheiat in luna decembrie cu Directia de Asistenta Sociala pentru achizitia serviciilor de tiparire si de distributie a instiintarilor cu privire la pachetele cu alimente. Rapid Pay a fost singurul ofertant. La fel s-a intamplat si la inceputul anului 2014, cand societatea a putut trece in palmares un nou contract cu Primaria Cluj-Napoca. Evident tot prin achizitie directa Rapid Pay a primit contractul pentru realizarea serviciului de expediere a corespondentei si a coletelor institutiei. Valoarea contractului este de aproape 93.000 de lei si se refera la o perioada scurta – “1-2 luni pana la semnarea acordului cadru in baza procedurii de licitatie deschisa realizata in acest sens”.

Licitatia despre care se face referire in caietul de sarcini este cea castigata de Tipo Direct si contestata de Rapid Pay, care primeste acum de la Primarie drept “premiu de consolare” contractelul de 93.000 de lei.

Municipalitatea a adjudecat la inceputul lunii ianuarie contractul de peste 4 milioane de lei pentru serviciile de corespondenta ale institutiei pentru urmatorii patru ani. Castigatoare este firma clujeana Tipo Direct, care a venit cu o oferta financiara mai mica fata de ofertantul Rapid Pay. Patronii Tipo Direct au mai incheiat un contract cu Primaria, dar printr-o alta firma.

La inceputul anului, Primaria a incheiat un contract similar, pentru emiterea si expedierea somatiilor si a instiintarilor cu confirmare de primire. Firma castigatoare a fost Zipper Data SRL, care va livra somatiile pentru clujeni pentru aproape 700.000 de lei pe o perioada de doi ani. Interesant este ca cei care detin firma Zipper Data sunt aceiasi cu patronii Tipo Direct, firma care tocmai a castigat contractul de un milion de euro. Cele doua societati se afla in proprietatea lui Ioan Vijianu, Kerezsi Miklos, Cserhati Csaba, Pfalzgraf Balazs si Bojtor Tamas.

Rapid Pay le apartine Ioanei Calin si Mariei Mindrut si are o cifra de afaceri de 53.000 de lei. oana Calin este sotia lui Ovidiu Calin, fost candidat la Senat din partea PDL Cluj, fost membru PRM si PC, fost director la Posta Romana în guvernarea PDL. Maria Veturia Mandrut este cumnata lui Ovidiu Calin si sora Ioanei Calin.

 

 

Comentarii

Andreea

01.08.2014 12:27

O firmă cu cele mai slabe servicii, mai rău decât Poșta Română! Și se pare că serviciile „fără concurență” sunt câștigate prin licitații fără concurență! Rușine.

Adauga comentariu