Contract nou, de 7 milioane de lei, pentru firmele de casa ale Primariei - Dupex si King Industrial Enterprises

Zilele trecute s-a atribuit licitatia pentru echipamente de joaca, anuntata in vara anului trecut. Castigatoarele sunt, nimeni altcineva, decat cele doua favorite ale municipalitatii in acest domeniu: firmele Dupex si King Industrial, care impart contractul de 7,3 milioane de lei, valabil timp de patru ani.

Valoarea estimata a achizitiei anuntata in iulie 2014 era de aproape 9 milioane de lei.  S-au depus trei oferte – Dupex, King Industrial Enterprises si Loftrek SRL din Baia Mare.  Grosul contractului il ia King Industrial Enterprises – aproape 5,7 milioane de lei, iar restul de 1,6 milioane ii revin societatii Dupex.

Ambele sunt cliente vechi ale Primariei Cluj-Napoca si a contractelor pe bani publici.

Primele aparate de fitness in aer liber au fost furnizate de societate Zigler, iar mai apoi impreuna cu Paniman si King Industrial au incheiat un contract de peste 500.000 de lei pentru a amplasa aceste aparate in 12 parcuri. King Industrial Enterprises este controlata de Tamer Atalay si Mustafa Bekar, omul de afaceri turc din dosarul de coruptie al fostului edil Sorin Apostu. Societatea a avut un contract cu municipalitatea clujeana, incheiat in 2010, pentru doi ani pentru furnizare de dale si pavele din granule de cauciuc. Atunci valoarea contractului incheiat pentru patru loturi s-a ridicat la peste 8 milioane de lei, adica aproximativ 1,9 milioane de euro. De asemenea in iulie 2006, King Industrial Enterprises a obtinut un contract important de la Primaria Cluj-Napoca, pentru amenajarea si dotarea mai multor locuri de joaca pentru copii cu tobogane, in valoare de 30 de milioane de lei. In 2013 King Industrial Enterprises a avut o cifra de afaceri de 10 milioane de lei si un profit de peste 2 milioane.

De asemenea, Mustafa bekar si Tamer Atalay sunt asociatii societatii Kiat, firma care s-a ocupat de intretinerea strazilor in ultimii ani la Cluj-Napoca. Alaturi de firma Diferit a incasat in ultimii 10 ani 115 milioane de euro din bugetul local pentru modernizarea strazilor. De asemenea, anul trecut licitatia pentru modernizarea tramei stradale din zona industriala a Clujului (lotul I) a fost castigata de consortiul Diferit-Kiat, care a ofertat 53 de milioane de lei.

Si Dupex a mai avut contracte cu Primaria Cluj-Napoca, si nu putine. Societatea furnizeaza municipalitatii mobilier urban, mai exact banci pentru suma de peste 650.000 de lei. Pentru primele doua loturi s-a incheiat contractul cu deja obisnuita firma Dupex la valoarea de 424.800 de lei, iar castigatorul celui de-al treilea lot este societatea Ax Perpetuum cu 232.000 de lei. Tot Dupex a castigat si contractul de aproape 500 mii de euro (1.959.215 lei) pentru “Reparatii si intretinere a aparatelor de joaca, a dotarilor urbane existente pe raza municipiului Cluj-Napoca”. Nu este cea mai mare suma pe care municipalitatea o acorda prin licitatie catre Dupex pentru reparatiile aparatelor de joaca. Dupex a “reparat” prima oara in iulie 2007 de 4.427.157 lei, apoi in ianuarie 2009 de inca 2.874.608 lei. Societatea este din Alba si ii apartine lui Ioan Dura. In 2013 a avut o cifra de afaceri de 7,7 milioane de lei si un profit de 149.000 de lei.

Comentarii

Eva Sinai

20.05.2015 20:41

Daca sunt clienti vechi ai Primariei nu inseamna ca nu fac lucru de calitate! Sau ma insel? Mi se pare normal sa fac un contract cu cineva cu care am mai lucrat si am constatat ca a fost un partener profesionist. Sau credeti ca sunt favoritisme? Nu neaparat! Oferta de lucru pentru toti! Se selecteaza  dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Necesita cunostiinte minime de operare PC! Abilitate de navigare pe internet.Oferim curs gratuit si complet de instruire . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se cere seriozitate ,responsabilitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Pentru detalii trimiteti textul ”Info” la adresa de email: evasinai2003@yahoo.com

Adauga comentariu