Contracandidații lui Emil Boc: Deputatul UDMR Csoma Botond, candidatul care face campanie pe bicicletă

UDMR va intra în lupta pentru Primăria Cluj-Napoca cu Csoma Botond, cu un candidat tânăr care a acumulat deja experiența administrativă ocupând pe rând funcția de consilier local și ulterior pe cea de deputat

Consilierii locali UDMR au reușit mai mereu să pună pe agenda consiliului propriile proiecte deoarece primarul Emil Boc mereu s-a folosit de voturile lor pentru a-și asigura majoritatea în Consiliul Local. Pe asta mizează UDMR și acum, mai ales că amenințarea USR este destul de puternică, iar Boc ar putea să aibă probleme în aș asigura majoritatea. De altfel, Csoma este conștient cu nu va câștiga alegerile, obiectivul fiind ca echipa de consilieri să reușească să pună în practică proiectele pe care și le-au propus. 

”Nu, probabil nu voi fi primar, dar candidez pentru că echipa cu care lucrez poate face tot ce am scris în program. Sunt președintele UDMR Cluj și am fost de acord să reprezint întreaga echipă în calitate de candidat la primărie”, potrivit lui Csoma Botond. 

Csoma Botond a fost timp de 10 ani în perioada 2006-2016 consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca din partea UDMR. Ulterior, la alegerile din 2016 acesta a candidat pentru un loc în Parlamentul României, obținând un post de deputat. 

Botond este absolvent al Facultății de Studii Europene și al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Acesta are un master în drept internațional la Facultatea din Budapesta. În perioada 2006-2015 a fost consilier juridic la Agenția Domeniilor Statului. 

În ultimii patru ani acesta a fost deputat, având o activitate nu foarte intensă după cum o arată cifrele: 

  • Luari de cuvânt: 41 (în 38 sedinte), din care declaratii politice:, 2 
  • Propuneri legislative initiate: 89, din care 23 promulgate legi 
  • Proiecte de hotarâre initiate: 1 
  • Întrebari si interpelari: 13 
  • Motiuni: 3 

Ce avere are candidatul UDMR Csoma Botond 

Potrivit declarației de avere, Csoma Botond deține un teren intravilan în municipiul Cluj Napoca cu o suprafață de 500 mp cumpărat în 2011. Deține o casă de 190 de mp în Cluj-Napoca pe care a construit-o în 2014. Deputatul deține un autoturism Ford Mondeo din 2011 și o rulotă Kraus din 1980. 

Botond are două conturi deschise la Banca Transilvania, unul în lei deschis în 2008 în care are 11.037,36 lei și un cont în euro deschis în 2005 în care a adunat 74.063 euro. 

A contractat un credit în valoare de 30.000 de euro în 2017 care este scadent în noiembrie 2020.  

Ca și venituri a menționat indemnizația de deputat în valoare de 134.328 lei. 

Csoma Botond are 45 de ani și nu este căsătorit. 

Acesta este membru în Asociația Claudiopolis și în Asociația Juriștilor Maghiari din Transilvania.  

Principalele proiecte pe care echipa UDMR și le-a propus:  

Orașul nostru să vorbească și în maghiară, să fie Clujul un bun exemplu al multiculturalității!  
să arătăm fața maghiară a Clujului, să avem indicatoare maghiare, personalitățile maghiare născute în Cluj să aibă statui. Orașe mici în metropolă: să ne ocupăm de problemele cartierelor, să numim manageri ai cartierelor care reprezintă interesul locuitorilor din cartierele respective în cazul cartierelor noi. Să fie obligatoriu construirea parcurilor și pistelor de biciclete. 

Adauga comentariu