Contracandidații lui Emil Boc: Daniela Gîfu (Partidul România Mare) a intrat în luptă cu multă dârzenie, condusă de motto-ul „Totul este trist în lume!”. Și totuși, ce șanse are în fața lui Boc?

Partidul România Mare nu dezamăgește electoratul și intră în competiția pentru conducerea orașului cu omul potrivit. PRM-istă adevărată, urmașă a idealurilor lui Corneliu Vadim Tudor, intelectuală, poetă, cercetătoare, curajoasă – așa am putea-o descrie în câteva cuvinte pe Daniela Gîfu, contracandidata lui Emil Boc la conducerea Primăriei Cluj-Napoca.

Într-un interviu pentru gandaculdecolorado.com, în 2016, Daniela Gîfu era caracterizată drept delicată, modernă, interesantă, sofisticată, prietenoasă, comunicativă, expresivă, harnică, educată. În același interviu, Gîfu spunea despre ea: „sunt ambiţioasă, cerebrală, întreprinzătoare, chibzuită, organizată, imaginativă, generoasă, vehementă, melancolică, aş putea spune predispusă la pesimism, corectă, uneori repezită şi aş putea continua. Dar mi-e să nu-L înfurii pe Cel de Sus! De fapt, am o viaţă activă. Uneori exagerez de teama să nu fi pierdut timpul pe astă lume. Mereu îmi propun prea multe şi asta – probabil – mă înclină spre tristeţe. Dispun de un spirit… versatil. În sensul că, mai mereu – hmm, dacă voi continua, e posibil să mă tem şi de mine însămi – îmi schimb obiectivele, oricât de fermă mi-ar fi voinţa. Şi, cred că cel mai vădit defect al meu, păstrez amintirea ofenselor primite”.

Daniela Gîfu se remarcă prin motto-ul pe care l-a postat peste tot alături de biografia/CV-ul său: „The world is sorrow everywhere”/„Totul este trist în lume”. Deși acesta se vrea a fi un vers din poezia „Floare albastră” de Mihai Eminescu, versul real este „Totuși este trist în lume”. Deși a stârnit numeroase dezbateri printre criticii literari, în final s-a ajuns la concluzia că varianta corectă este „Totuși este trist în lume”, acceptată unanim de toată suflarea literară.

Criticul literar Vladimir Streinu a explicat logica acelui „totuși”: „Deși s-a umanizat prin iubire, deși a făcut experiența întreagă a fericirii omenești, deși a trăit regenerator idealul florii albastre, ca sentiment al unui infinit mai luminos decât acela al meditației filozofice, „totuși este trist în lume”, iubirea însăși fiind muritoare”.

Problema tristeții fiind lămurită, să ne lămurim acum și de ce candidează Daniela Gîfu la Primărie și de ce tocmai pe listele PRM. Ne-a ușurat misiunea pentru că a explicat chiar ea, într-un articol publicat în urmă cu câteva zile pe confluente.org:

O să vă întrebați, probabil, de ce candidez din partea Partidului România Mare (PRM)? Sunt femeie curajoasă și nu am găsit în niciunul dintre partidele contemporane determinarea, responsabilitatea față de destinul tinerei generații, a populației descumpănite și dezamăgite la cote îngrijorătoare vizavi de politicienii îndrăgostiți de funcții, avantaje și câștiguri personale. Da! PRM, oricât ar fi dorit unii să îl distrugă, nu a pierit! Partidul România Mare a renăscut, asemenea păsării Phoenix, încât chiar și afilierea mea la programul acestei formațiuni politice dovedește schimbarea radicală a profilului și programului său.

Prin sigla sa, tinerii trebuie să recunoască un Partid Revoluționar Modern, o formațiune care crede în valorile românești și luptă cu dârzenie pentru păstrarea identității culturale. Un partid modern, dar autentic românesc, european totodată, care luptă pentru demnitatea vorbitorilor de limbă română, cu nimic mai prejos de idealurile fondatorului acestui Partid, poetul Corneliu Vadim Tudor. Sunt, la rândul meu, poetă și nu am niciun fel de sentiment de inferioritate în fața celor care se cred elitiști, manifestând o discutabilă morgă intelectuală, drapată în ideologii politice și curente culturale de import.

Daniela Gîfu are 47 de ani, s-a născut în Bârlad, județul Vaslui. Locuiește în Cluj-Napoca din 2002. A absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București Facultatea de Comunicare și Relații Publice “David Ogilvy” - master în comunicare, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iași - Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice - titlul de doctor în filosofie.

Este cercetător științific II, specializat în prelucrarea limbajului natural/ inteligență artificială. Este doctor în filosofie și informatică, specialistă în comunicare politică.

Nu putem încheia decât cu mesajul plin de pace pe care Daniela Gîfu îl are pentru contracandidații săi:

„Doresc multă sănătate și bucurii tuturor colegilor care participă la alegeri pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca! Să auzim și să ne citim numai de bine!”

Adauga comentariu