Containerele cu haine pentru săraci, golite de romi

Ziua în amiaza mare, fără nicio jenă, romii fură din containerele pentru haine puse în oraș de Asociația Caritas Eparhial Greco Catolic Cluj-Napoca. Duminică la prânz, în cartierul Gheorgheni, aproape toate containerele au fost vânate de mame cu copii suficient de mici încât să încapă în container.

De exemplu, în stația de autobuz de lângă Iulius Mall, opera un copil, care intrase cu totul în container, arunca hainele afară, iar mama le culegea de pe jos. Niciun călător care aștepta în stație nu i-a deranjat pe cei doi de la muncă.

La următorul container, aceeași scenă, dar cu alți actori. O mamă cu un copil făcea același lucru, în stația de autobuz din capătul străzii Unirii. Când mama a fost întrebată de ce copilul fură haine, femeia a devenit recalcitrantă, și-a smuls pur și simplu copilul și a traversat strada în goană.

A treia scenă similară a avut loc în următoarea stație de autobuz, de pe bulevardul Nicolae Titulescu. O altă femeie cu copil mic fura haine și le îndesa în mai multe sacoșe. Nimeni nu i-a luat la întrebări, nimeni nu a sunat la Poliție ca să semnaleze furtul.
Reprezentanții Asociației Caritas recunosc faptul că sunt furați foarte des și la beneficiari nu prea mai ajung haine în stare bună. Mare parte din hainele bune, care pot fi purtate sunt furate cu nesimțire.

“Până să devenim noi românii oameni civilizați, va dura ani de zile. Maxim 2% din tot ceea ce se colectează, se poate folosi, calitativ vorbind. Primim de obicei mai mult în preajma sărbătorilor, dar nu procente semnificative, haine mai bune, poate 0,03% față de restul anului”, declara Diana Miculaș, coordonator al proiectului Caritas pe regiunea Cluj, într-un interviu acordat săptămânalului Cluj 100%, în urmă cu câteva luni.

Poliția Locală poate ar trebui să pastruleze mai des prin cartiere și ziua în amiaza mare și în week-end.

Comentarii

Mircea

10.07.2017 11:50

Cine îşi face de lucru cu ţiganii, cand poliţia nu se prea deranjează nici pentru infracţiuni mult mai grave. Ăştia sunt ţiganii, stau la km 0, în buricul "târgului de cinci stele", şi avem în curte ţigani, chiriaşi sociali ai primăriei, pentru că primăria este proprietara demisolurilor unei clădiri de la 1900. De 10 ani trăim un calvar cu ăştia şi pe nimeni nu interesează. Ni s-a răspuns să fim mulţumiţi, că pe ăştia îi cunoaştem, dacă pleacă cine ştie ce alte cazuri sociale vin în locul lor ...

Ioi

10.07.2017 15:33

Sunt consecinta "proiectelor" de integrare a rromilor,in societate. si i-au integrat, pe postul hotului marunt. De oprit nu ii va opri nici politiile, nici altcineva (Noua Dreapta nu se pune, ca e de stanga oricum). Cat despre trecutul anilor sa se civilizeze romanii... si asta se va intampla, deja noile generatii sunt manelizate, pana la tiganizare nu mai e mult, 10-12 ani, si vom fi civlizati, doar ca cu 2 de R., insa cui o sa ii mai pese? Mai ales ca puradeii de azi vor plati pensiile de maine a celor de la stat. Sau invers, la colt de strada.  

Adauga comentariu