Constructorul gropii de gunoi ecologice ii da peste nas lui Seplecan

Societatea de Constructii Napoca SA, executantul lucrarilor de la Centrul de Management Integrat al Deseurilor (CMID), subcontractata de asocierea condusa de Atzwanger SPA, castigatoarea licitatiei, contracareaza acuzatiile sefului Consiliului Judetean Mihai Seplecan, conform carora lucrarile la CMID ar fi intarziate din cauza constructorului. In fapt vinovata de nefinalizarea lucrarilor se face societatea Ceconi SRL, contractata de Consiliul Judetean pentru consolidarea unei zone afectate de alunecari de teren. Pana nu finalizeaza Ceconi lucrarile de consolidare nu pot fi continuate lucrarile la CMID.

Printr-o adresa trimisa catre Atzwanger si Consiliului Judetean, precum si spre informarea prefectului si a primarului, Constructii Napoca raspunde declaratiilor lui Mihai Seplecan. Vicepresedintele cu atributii delegate de presedinte a declarat zilele trecute in presa locala ca se gandeste la rezilierea contractului cu Atzwanger daca nu se incadreaza in termenele stabilite prin contract.

“Am comandat o expertiza complexa pentru a vedea care este stadiul lucrarilor la noua groapa de gunoi. Impresia noastra este pana la acest moment ca lucrarile nu sunt in grafic. Daca expertiza va arata ca firma Atzwanger nu se poate incadra in termenul de finalizare al proiectului sau ca lucrarile nu sunt la calitatea prevazuta in documente, voi rezilia acest contract sau voi lua masura penalizarii firmei pentru fiecare zi de intarziere. Daca ei se bazeaza, asa cum se aude pe piata, ca le vor fi suplimentate fondurile, se inseala”, a declarat pentru NewsCluj.ro Mihai Seplecan la finalul saptamanii trecute.

In replica, reprezentantii Constructii Napoca arata ca le este imposibil sa estimeze un termen de finalizare pana nu sunt gata lucrarile de consolidare efectuate de Ceconi SRL.

“In luna mai 2013 in santierul Centrului de Management Integrat al Deseurilor a fost constatata aparitia unei alunecari de teren in zona taluzului nordic al celulei de depozitare km. 0-720m (Fidic Rosu), zona in care Antreprenorul nu a executat lucrari de constructii”, arata constructorul.

Consiliul Judetean Cluj a comandat o expertiza tehnica in zona de alunecare, iar apoi a atribuit contractul de executie pentru lucrari de consolidare a alunecarilor SC Ceconi SRL, cu durata de trei luni – data de finalizare fiind 15 august 2014.

In acelasi timp Consiliul Judetean ne-a comunicat suspendarea executiei de lucrari in zona de alunecare (Fidic Rosu), pana la finalizarea lucrarilor de consolidare, fiind constrans la prelungirea Acordului Contractual. Din cauza nefinalizarii consolidarii, lucrarile de sub Fidic Rosu nu mai pot fi continuate, aceasta consolidare influentand negativ si termenul de finalizare a unor parti din lucrarile de sub Fidic Galben. Concret, urmatoarele lucrari de sub Fidic Rosu depind in totalitate de finalizarea lucrarilor executate de SC Ceconi SRL: lucrari de terasamente, lucrarile de impermeabilizare baza depozit, finalizarea lucrarilor de colectare levigat, finalizarea lucrarilor de tratare levigat, o parte din lucrarile de management al biogazului, lucrarile de executie a drumurilor”, mai precizeaza reprezentantii Constructii Napoca.

Antreprenorul mai arata ca a solicitat sa li se comunice data finalizarii lucrarilor de consolidare, dar nu a primit niciun raspuns si ca sufera prejudicii financiare zilnice pentru ca nu pot continua lucrarile in zona afectata de alunecarile de teren.

“Prejudicii am suferit si din cauza faptului ca beneficiarul, Consiliul Judetean Cluj a decis in luna iunie sistarea platilor catre Antreprenor, incalcand grav clauzele contractuale stipulate in Acordul Contractual. Implicit, in conformitate cu drepturile Antreprenorului din Acordul Contractual, a fost suspendata si executia lucrarilor. Conform unui protocol incheiat in data de 23.07.2014, beneficiarul a deblocat partial platile, iar Antreprenorul a reluat lucrarile incepand cu data de 28.07.2014. Antreprenorul nu se face vinovat de faptul ca lucrarile nu au fost finalizate. Mai mult, in acest moment noi nu putem anticipa o data de finalizare a lucrarilor de sub Fidic Rosu deoarece termenul de finalizare a lucrarilor de consolidare, executate de SC Ceconi SRL, nu este cunoscut”, subliniaza constructorul CMID.

Lucrarile la CMID au fost contractate la pretul de 24 de milioane de euro, de catre un consortiu condus de societatea Confort. Ulterior, insa, firma a intrat in insolventa, iar proiectul a fost preluat de Atzwanger SPA.

Adauga comentariu