Consiliul Județean va plăti 12.000 euro pentru mentenanța sistemului de ventilație a Cluj Arena

Consiliul Județean Cluj caută o firmă care să asigure servicii de mentenanță a sistemului de ventilație și desfumare a Cluj Arena. Valoarea contractului este de 57.800 lei (aproximativ 12.000 euro). De precizat faptul că de la instalarea pandemiei, stadionul este foarte puțin folosit, ca urmare a interdicțiilor impuse de autorități. De altfel, nici înainte, nu aveau loc prea multe evenimente pe Cluj Arena.

Stadionul Cluj Arena are în dotarea sa un sistem de ventilare și desfumare. Pentru buna funcționare a sistemului este nevoie de încheierea unui contract de service și mentenanță care să înlocuiască consumabilele și să intervină pentru reparații la nevoie.

Conforma caietului de sarcini, mentenanța preventivă (planificată) cuprinde acțiuni care relevă controlul riscurilor/pericolelor de producere a unor defecte bruște, prin schimbarea/înlocuirea unor piese/elemente tehnice supuse uzurii, reglare, curățare, etc. În acest tip sunt incluse majoritatea acțiunilor de revizii și reparații planificate. Contractul va cuprinde patru intervenții preventive/an.

Mentenanța corectivă are ca scop înlăturarea/controlul unor funcționări defectuoase sau a unor situații generate în mod accidental. Va cuprinde o intervenție corectivă/an. lntervențiile corective se consideră a fi încheiate în momentul în care a fost eliminat defectul pentru care a fost solicitată intervenția.

„Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite. Proprietarul stadionului este Consiliul Județean Cluj. Cea mai importantă întrebuințare a arenei sunt partidele de fotbal, dar stadionul poate sustine și competiții olimpice datorită pistei de atletism de care dispune sau concerte. În acest sens, achiziția este necesară pentru buna desfășurare a activității curente”, scrie în caietul de sarcini.

Adauga comentariu