Consiliul Județean își face clipuri video pentru reclamă, de peste 5.000 de euro, din bani publici

„Cine este Consiliul Județean?” sau „Care este diferența între Consiliul județean, Primărie și Prefectură?” Ei bine, răspunsul la aceste întrebări capitale va costa bugetul public județean peste 5.000 de euro. E mult? E puțin? Oricum, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Păunel Tișe, e pus pe fapte mari. În anul 2020, „Hollywood”-ul județean va turna 2 clipuri video de promovare a activităților derulate de administrația județeană, „pentru o corectă informare” a publicului. 

Nici n-ar fi primele clipuri de imagine în care protagonistul este chiar Alin Tișe:

despre realizările făcute cu jumătăți de măsură, precum drumurile județene sau cele încă inexistente, precum Centrul de Managament Integrat al Deșeurilor, clujenii vor afla din clipurile care se vor turna chiar în platourile sediului Consiliului Județean. 

CITEȘTE ȘITișe își dă filme cu CMID-ul. Vezi bucuria tristă a clujenilor și mesajele de-ncurajare

De parcă clujenii, conducătorii auto nu pot aprecia existența/inexistența asfaltului pe o bună parte din drumurile județene, încercând drumurile desfundate cu propriile autovehicule? 

Circulând pe drumuri prost întreținute, aflate mereu în reparații și cu mașinile distruse, conducătorii auto vor afla, bunăoară, cum se finanțează Consiliul Județean sau care sunt principalele proiecte de viitor ale administrației județene.

Cu 5.000 de euro în plus sau în minus, bugetul județului Cluj este suficient de mare pentru a permite astfel de „proiecte” fantomatice:

Consiliul Județean a anunțat achiziția directă a „serviciilor de realizare a clip-urilor animate în format MP4”.

Durata Contractului se va derula începând cu data semnării, până în 31 decembrie 2020.

Iar termenul de prestare a serviciilor este de maximum 30 de zile de la semnarea contractului.

Valoarea estimată a contractului este de 24.000 lei fără TVA, adică peste 5.000 de euro. 

„Achiziția este necesară în cadrul unei campanii de informare și conștinetizare a publicului în legătură cu modul de funcționare a Consiliului Județean Cluj. Aceste clip-uri își propun să informeze în legătură cu atribuțiile Consiliului și a instituțiilor aflate în subordinea acestuia precum și în legătură cu modul în care este format și alocat bugetul județului. 

Clip-urile au rolul de a transparentiza activitatea consiliului și de a arăta în mod public unde se poziționează instituția în raport cu celelalte instituții locale și județene. De asemenea clipurile vor facilita raportarea mult mai facilă (sic!) a publicului la problematicile de interes ale județului. 

Clip-urile se poziționează în perfectă relaționare cu modul în care instituția comunică public, alăturându-se comunicatelor de presă și a prezentei pe conturile de social media”, se arată în caietul de sarcini. 

Face și PNL-ul clujean ce știe mai bine: reclamă din bani publici. 

CITEȘTE ȘIDe patru ani, un drum județean este asfaltat doar în comunicatele de presăPrin urmare, dacă drumul județean este peticit, mai poate aștepta. 

Dacă Centrul de prelucrare a gunoaielor nu este gata, e în regulă, proiectul mai poate fi „refazat” o dată. Până în 2025. Sau poate 2030.

Dar reclama e sfântă, mai ales într-un an electoral. 

„Prestatorul” este chemat să ofere servicii minime:

Propunere scenariu, concepție grafică, realizarea clip-urilor pe dimensiunea și durata minimă solicitată. 

E bine oricum, reclamă să fie. 

Până când clujenii vor afla despre „realizările” Consiliului Județean din clipurile video, aceștia pot fi sigur că cel puțin 5.000 de euro au fost cheltuiți doar pentru publicitate. 

Campaniile electorale justifică orice. Chiar și promovarea făcutelor nefăcute. 

 

 

 

 

sursa captură: cjcluj.ro

Adauga comentariu